Uusimmat

Liiga tarkensi sarjataulukon järjestämiskriteereitään poikkeustilanteessa – pistekeskiarvo määrää tarvittaessa järjestyksen runkosarjassa
30.9.2020

Liigahallitus on päättänyt joukkueiden sijoitusten määräytymisestä runkosarjassa koronaepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Sarjasijoitus määräytyy kaudella 2020-21 tarvittaessa pistekeskiarvon perusteella. Kriteereissä on lisäksi määritelty minimiottelumäärä playoffs-otteluihin jatkaville joukkueille.

Uusi sivusto avaa Liigan ja SM-sarjan mittavaa tilastoarkistoa
30.9.2020

Jääkiekkoliiton ja Liigan yhteisprojekti tarjoaa jääkiekon seuraajille entistä laajemman pääsyn ennätysten, tilastojen ja tulosten maailmaan. Suomi-kiekon ennätykset ja tilastot –sivuston ensimmäinen vaihe julkaistiin keskiviikkona.

Kärpät ja Shaun Heshka ovat kovalla tasolla vuodesta toiseen: ”Meitä vastaan pitää pelata hyvin, että meidät voittaa”
30.9.2020

Shaun Heshka on yksi menneen Liiga-vuosikymmenen parhaita puolustajia ja ulkomaalaispelaajia. Kanadalainen nauttii seurassa suurta arvostusta ja luottamusta, johon hän on vastannut jo vuosien ajan moitteettomalla pelaamisellaan.

Red Bull Läpimurto: Kolmas kausi alkaa!
30.9.2020

Red Bull Läpimurto aloittaa kolmannen kautensa! Sarjassa pääsemme Liigan nuorten läpimurtopelaajien iholle ja saamme nähdä kuinka urheilijat harjoittelevat, viettävät vapaa-aikaa ja kuinka heidän peliesityksensä kehittyvät kauden aikana.

Ilvekselle merkittävä lainavahvistus
30.9.2020

Ilves kertoo verkkosivuillaan, että NHL-seura Calgary Flamesin puolustaja Juuso Välimäki, 21, liittyy tamperelaisseuran riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksen kasvatti palaa Pohjois-Amerikkaan Flamesin harjoitusleirin käynnistyessä.

Tässä ovat Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020–2021
30.9.2020

Tälle sivulle on koottu Liiga-joukkueiden pelaaja- ja valmentajasiirtoja sekä joukkueiden sopimustilanteet kaudelle 2020–2021. Mukaan on poimittu myös pelaajat ja valmentajat, joiden sopimustilanne on avoin.

Red Bull Läpimurto aloittaa kolmannen kautensa
30.9.2020

Red Bull ja Liiga nostavat taas yhdessä esiin Liiga-kauden 2020–21 alle 20-vuotiaita tulevaisuuden tähtiä. Kolmannelle tuotantokaudelle lähtevä Red Bull Läpimurto -dokumenttisarja seuraa nuoria tähtiä entistä laajemmin.

Joukkue-esittelyt 2020: Kärpät – uusilla profiilipelaajilla kohti menestystä
30.9.2020

Kärpät voitti viime keväänä Liigan runkosarjan kolmannen kerran peräkkäin ja 10. kerran seurahistoriassaan. Viimeisten seitsemän kauden aikana Kärpät on jäänyt vain kerran kahden parhaan ulkopuolelle runkosarjassa. Alkavalla kaudella edelleen mestarisuosikkeihin kuuluva joukkue on uudistunut kevään ja kesän aikana maltillisesti.

Joukkueiden kapteenistoja julki – katso nimet tärkeissä rooleissa
29.9.2020

Liiga-joukkueet ovat valinneet kapteenistojaan kauden kynnyksellä. Tässä nimet kootusti C- tai A-kirjainten takana.

Uusia kasvoja Liiga-tuomaristoon – poikkeustila huomioidaan nimeämisissä
29.9.2020

Alkavan Liiga-kauden erotuomariryhmää on laajennettu nimeämällä mukaan uusia linjatuomareita. Tämänhetkisessä Liiga-ryhmässä on mukana 18 pää- ja 21 linjatuomaria. Vallitseva koronatilanne huomioidaan minimoimalla riskejä tuomarinimeämisissä.

Oras ja Liiga yhteistyöhön hygienian ja ekologisuuden edistämiseksi
29.9.2020

Oras ja Liiga ovat solmineet yhteistyösopimuksen kaudelle 2020-2021. Yhteistyön tavoitteena on hygieniatietoisuuden lisääminen sekä ekologisemman veden- ja energiankulutuksen edistäminen Liiga-yhteisössä.

Vili Saarijärvellä on suuret suunnitelmat Lukon takalinjoilla: ”Tavoitteena on kuulua Liigan parhaimpiin puolustajiin”
29.9.2020

Vili Saarijärvi ja Rauman Lukko ovat toisilleen sopiva yhdistelmä. AHL:stä Raumalle siirtyvä Saarijärvi kaavailee tuovansa Lukkoon luisteluvoimaa ja kiekollista osaamista. Hän hakee Liigasta uutta nostetta seuraavalle Pohjois-Amerikan yritykselle.

Joukkue-esittelyt 2020: Lukko – toisen huippukauden perässä
29.9.2020

Lukko paransi kolmatta kautta peräkkäin sijoitustaan Liigassa ja nousi viime kauden päätteeksi runkosarjan kakkostilalle. Sijoitus on sen seurahistorian paras sitten kevään 1995. Raumalaiset pelasivat vakuuttavasti varsinkin kevätkaudella ja olisivat olleet playoffseissa jopa suurimpia mestarisuosikkeja.

Liiga tarkensi linjauksiaan sääntöjen vastaisten taklausten osalta
29.9.2020

Liigan hallitus on päättänyt kauden kurinpitoa koskevista muutoksista alkavalle kaudelle. Tarkennuksia on tehty päähän kohdistuneiden taklausten osalta. Kurinpitodelegaation lisäksi tilanteita käy läpi erikseen nimetty tarkastelutyöryhmä.

Ben Blood jämäköittää tutusti Tapparan alakertaa: ”Tiedän, missä olen hyvä ja missä en”
28.9.2020

Tapparassa vallalla oleva voittamisen ja kovan työnteon kulttuuri on iskostunut myös puolustaja Ben Bloodiin. Jäähymääriään seurassa hurjasti pudottanut Blood uskoo kehittyvänsä Tapparassa vielä yli 30-vuotiaanakin.

Hockey Night kiertää syksyn aikana Liiga-paikkuntia – suora lähetys Subilla joka viikko
28.9.2020

C Moren Liiga-syksy täyttyy paikallistarinoista. Viikko-ohjelmiston huipentaa viikon aikana keskiöön nostetun Liiga-joukkueen kotiottelu. Kauden avausottelu HPK – Kärpät nähdään MTV3-kanavalla torstaina 1. lokakuuta.

Lahdessa hehkutetaan Ryan Laschin paluuta
28.9.2020

Pelicans kertoi viikonloppuna saavansa megaluokan vahvistuksen, kun yhdysvaltalainen Ryan Lasch liittyy lahtelaisryhmään ottelukohtaisella sopimuksella.

Joukkue-esittelyt 2020: Tappara – jälleen kärkikolmikkoon
28.9.2020

Kevään 2012 jälkeen jokaisella kaudella erinomaisesti menestynyt Tappara on rakentanut tällekin kaudelle kilpailukykyisen joukkueen. Siirtomarkkinat verottivat erityisesti tamperelaisten puolustusta. Hyökkäys edustaa Liigan kiistatonta kärkeä.

Arttu Ruotsalaisella edessä tärkeä Ilves-syksy: ”Odotan, että pystyn tekemään tulosta hyökkäyksessä”
27.9.2020

Buffalo Sabresista Ilvekseen ainakin syksyksi lainattu Arttu Ruotsalainen on kehittynyt Ilves-kausinaan valtavin harppauksin. Tämän taustalla on oma ammattilaiselämä ja Ilveksen tarjoama rohkaisu ja tuki.

Joukkue-esittelyt 2020: Ilves – toinen loikka kohti kärkisijoja
27.9.2020

Ilves nostettiin jo viime kauden ennakkoarvioissa Liigan kärkijoukkueiden joukkoon, pitkästä aikaa. Nuori joukkue kompasteli alussa, mutta osoitti vahvuutensa kauden edetessä. Tämän syksyn harjoituskauden otteluissa Ilves on pystynyt kaatamaan Liigan isompien budjettien joukkueita ja säilyttänyt asemansa kauden ennakkosuosikkien joukossa.