Suosituimmat

Tappara esitteli tulevan kauden joukkueensa – mukana viisi uutta pelaajahankintaa
20.5.2019

Seitsemän SM-mitalia putkeen voittanut Tappara julkisti kauden 2019-20 joukkueensa maanantaina. Maalivahti Emil Larmi, puolustaja Alexander Ytterell sekä hyökkääjät Charles Bertrand, Tyler Morley ja Olavi Vauhkonen pelaavat ensi kaudella kirvesrintojen riveissä.

Liiga-joukkueiden harjoitusotteluohjelmia julkaistu – näin pelataan ennen kautta 2019–20
17.5.2019

Usea Liiga-joukkue on julkistanut ensi kaudelle valmistavan otteluohjelmansa. Otteluohjelmat täydentyvät lähiviikkoina, ja osaltaan pelikalenteriin vaikuttaa Champions Hockey Leaguen lohkovaiheen arvonta. Kausi käynnistyy perinteisesti Rauman Pitsiturnauksella.

Kärpät julkaisi sopimuksia – maailmanmestari Janne Pesonen palaa Ouluun
16.5.2019

Kärpät tiedotti torstaina uusista pelaajasopimuksista tulevalle kaudelle. Hyökkääjä Janne Pesonen on tehnyt yksivuotisen ja puolustaja Ludwig Byström kaksivuotisen sopimuksen kevään hopeajoukkueen kanssa.

Jukurit hankki riveihinsä kaksi puolustajaa – joukkue valmis tulevaan kauteen
15.5.2019

Jukurit on tehnyt pelaajasopimukset tshekkiläisen Jakub Galvasin ja venäläisen Alexander Jakovenkon kanssa. 21-vuotiaan Jakovenkon sopimus kattaa tulevan kauden, 19-vuotiaan Galvasin sopimus on kaksivuotinen.

Unkarin maajoukkuehyökkääjä KooKoon riveihin – “Suuri mahdollisuus olla yleisön suosikkipelaaja”
20.5.2019

Laitahyökkääjä Vilmos Galló on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen KooKoon kanssa. 22-vuotias unkarilainen on pelannut 10 edellistä kauttaan Ruotsissa.

Ässät sopimukseen Pikkuleijonien hyökkääjälupauksen kanssa
14.5.2019

Ässät on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Roni Hirvosen kanssa. 17-vuotias keskushyökkääjä siirtyy Ässiin Bluesin Nuorten SM-liigajoukkueesta.

Mestari-HPK esitteli tulevan kauden joukkueensa – tässä uudet nimet
10.5.2019

HPK julkaisi perjantaina joukon uusia pelaajasopimuksia kaudelle 2019–20. Maalivahtiosastoa vahvistavat Joona Voutilainen ja Rasmus Reijola. Puolustukseen on hankittu Elmeri Eronen ja Nico Nurmikanta. Hyökkäyksessä uusina pelaajina nähdään Cody Kunyk, Tommi Tikka, Joona Monto ja Mikko Lahtela.

KooKoo hankki vahvistusta hyökkäykseensä – “Poikkeuksellinen kyky löytää maalipaikka”
21.5.2019

KooKoo on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen laitahyökkääjä Samuel Bucekin kanssa. 20-vuotias slovakialainen pelasi päättyneellä kaudella Slovakian pääsarjaa ja teki läpimurtonsa aikuisten tasolla.

Mikko Virtanen siirtyy KooKoosta KalPaan
16.5.2019

KalPan hyökkäysosasto vahvistuu keskushyökkääjä Mikko Virtasella. KooKoossa pelannut Virtanen on tehnyt KalPan kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

Uusi kausi käynnistyy kevään finalistien kohtaamisella – katso avausviikonlopun ottelut
9.5.2019

Liiga-kausi 2019–20 käynnistyy torstaina 12.9, kun menneen kevään finalistit HPK ja Kärpät iskevät yhteen Hämeenlinnassa. Ilta alkaa HPK:n mestaruusviirin nostolla. Perjantaina ohjelmassa on kuusi ottelua ja viikon päättävänä lauantaina täysi seitsemän ottelun kierros.

Kolme Liiga-tuomaria Slovakian MM-kisoihin – yhteensä mukana neljä suomalaista
10.5.2019

Jääkiekon MM-kilpalut alkavat Slovakian Bratislavassa ja Kosicessa tänään. Suomalaistuomareita turnaukseen on valittu neljä. Liigasta mukana ovat Mikko Kaukokari, Hannu Sormunen ja Lauri Nikulainen. Mukana on myös tämän kauden Saksan DEL-liigassa tuominnut Aleksi Rantala.

Kauden arvokkaimmat – katso Liigan asiantuntijoiden valinnat
7.5.2019

Liigan asiantuntijaraati on valinnut kauden päätteeksi joukkueidensa arvokkaimmat pelaajat kaudelta 2018–19. Katso, ketkä vakuuttivat kauden otteluissaan ja kenen näytöt toivat pelaajalle joukkueensa MVP-tittelin.

Red Bull Läpimurto – spesiaali: Season Recap
21.5.2019

Tämän kevään viimeisessä Red Bull Läpimurto -jaksossa otetaan katseet takaisin menneeseen kauteen ja käydään läpi tunnelmia finaalin jälkeen.

IIHF:ltä muutos aloituksiin – otetaan heti käyttöön myös Liigassa
26.12.2017

Uusi aloitusstandardi otetaan käyttöön Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n otteluissa ja turnauksissa välittömästi. Myös Liiga haluaa seurata standardia heti ja se otetaan käyttöön tapaninpäivän täydestä kierroksesta lähtien.

HIFK julkaisi joukon uusia sopimuksia – tässä tuoreet HIFK-nimet
7.5.2019

HIFK on solminut kahdeksan uuden pelaajan kanssa sopimukset seuraavista Liiga-kausista. Joukkuetta vahvistavat jatkossa maalivahti Frans Tuohimaa, puolustajat Mikko Kousa ja Rony Ahonen sekä hyökkääjät Teemu Turunen, Otto Paajanen, Jere Sallinen, Jesse Saarinen ja Sebastian Dyk.

Älykiekko laajenee tulevaksi kaudeksi kaikkiin Liiga-areenoihin
8.5.2019

Liiga ottaa ensimmäisenä jääkiekkosarjana maailmassa käyttöön reaaliaikaisen kiekon ja pelaajien paikannusjärjestelmän. Liiga ja Wisehockey ovat tehneet seuraavat viisi kautta kattavan sopimuksen älykiekkojärjestelmästä. Onnistuneen pilottikauden 2018–19 jälkeen järjestelmä asennetaan jokaiseen Liiga-areenaan tulevaksi kaudeksi.

Sami Aittokallio Sportista Ässiin – täydennystä myös hyökkäykseen
10.5.2019

Maalivahti Sami Aittokallio siirtyy Ässiin kaksivuotisella sopimuksella. 26-vuotias Aittokallio pelasi kuluneella kaudella Sportissa.

Sääntökirja uudistui – tässä merkittävimmät muutokset Liigassa
12.9.2018

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto (IIHF) uudistaa sääntökirjaansa muutaman vuoden välein. Uusi, kaudet 2018-2022 kattava sääntökirja on nyt julkaistu. Lue, millaisia sääntömuutoksia ja tarkennuksia alkava kausi tuo tullessaan.