Tiesitkö tämän ennätyksen Liigasta? Tässä ovat kaikkien aikojen kovimmat jatkoaikaratkaisijat
19.1.2021

Syksyllä 1984 Liiga-peleihin tuli uudistus, kun varsinaisten peliaikojen tasatilanteita alettiin ratkoa viiden minuutin jatkoajoilla. 37 kauden aikana ratkaisu on nähty jo toistatuhatta kertaa – mutta keiden mailasta useimmin?

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Maaliputkessa kolmasosa kaudesta
12.1.2021

Liigan kaikkien aikojen kovimmat maalintekijät ovat ennätyskausillaan luoneet pohjan lukemilleen pitkillä tehojaksoilla. Pisimpien maaliputkien tekijät ovat kantaneet joukkueidensa tulosvastuuta pelistä toiseen.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Kotiyleisön suosikki kahmi minuutteja
5.1.2021

Jääkiekkopelin muutokset ja siirtyminen "moderniin aikakauteen" on muovannut kaukalon tapahtumien luonnetta monella tavalla. Ylivoimapelillä on iso merkitys otteluiden ratkaisuissa, joten rangaistusten välttämiselle on perusteensa. Pelin tunne kuitenkin purkautuu ajoittain kovinakin otteita, eikä ylilyönneiltäkään vältytä. Liigan jäähykuningas vuosimallia 2006 oli otsikoissa useampaan otteeseen.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Ylivoimatilanteissa ratkaisurooleissa ennätyksellisellä tehokkuudella
30.12.2020

Liigan pistepörssiä johtava Arttu Ruotsalainen lähti jatkamaan kauttaan Pohjois-Amerikan kaukaloissa. Syyskauden paras maalintekijä pitää kärkipaikkaa myös ylivoimamaalien listalla. Maalintekotahti erikoistilanteissa lupaili jopa Liigan uutta ennätystä, mutta neljän pelaajan jakama ylivoimamaalien kärkilukema näyttää pitävän pintansa.

Muistatko nämä ennätykset Liigasta? Väkevät näytöt Suomesta poikivat huimaa menestystä myös NHL-kaukaloissa
22.12.2020

Joskus jääkiekkoilijan pelaajapolku kohti huippua on mutkikkaampi, ja riittävät näytöt NHL-tasolle tulevat vasta viipeellä. USA:n yliopistosarjasta Suomeen vuonna 1997 tullut jenkkivahti nousi Liigan kautta maailman terävimmälle huipulle vasta 30 vuotta täytettyään.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Sentterilegendan ennätyksellinen pisteputki
16.12.2020

Maaginen syöttötaituri, loistava pelintekijä, lättysyöttöjen taitaja, takuuvarma pistenikkari. Kaikista näistä muistetaan yksi Suomi-kiekon menestyskiidon rakentajista, Ylöjärveltä kiekkomaailman tietoisuuteen ponnistanut Esa Keskinen. Edelleen voimassa oleva Liiga-ennätys syntyi loppusyksyllä 1986.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Viime hetken ratkaisuilla voittoon
8.12.2020

Jatkoaika tuli Liigan runkosarjaotteluiden ratkaisuvaihtoehdoksi kaudella 1984-85. Viisiminuuttinen tuotti voittomaaleja – ja tasapelejä. Joskus myös ratkaisuja aivan viime hetkillä.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Puolustajien maalikuninkuuteen hurjalla määrällä laukauksia
1.12.2020

"Toimita kiekko maalille, niin hyviä asioita tapahtuu." Kiekkokielessä kiertää kuluneita sloganeita, joissa monessa on viisauden siemen. Maalinteko vaatii useimmiten onnistuneita, maalia kohti suuntautuneita laukauksia. Puolustaja Markus Seikola toteutti perusohjeita onnistuneesti Liiga-urallaan.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Maajoukkuelegendan hurja tilasto maalitalkoissa
24.11.2020

Liiga-otteluiden suurinumeroisimmat voitot nähtiin 80- ja 90-luvuilla. Kotiyleisöille maalitalkoot ovat varmasti olleet herkkua, mutta maali-iloittelun kohteelle ottelun pikaisempi päättyminen olisi kelvannut paremmin. Kärppien ja Lukon kohtaaminen lokakuussa 1980 tarjosi ennätyksiä niin joukkueille kuin pelaajillekin. Mukana oli myös maajoukkueesta tuttu puolustaja, tuleva useiden arvokisojen kävijä.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Voittotilaston kärkeen viimeisellä mahdollisella hetkellä
18.11.2020

Sakari Lindfors kuului Suomi-kiekon maalivahtieliittiin 80- ja 90-luvulla. Pitkällä urallaan Liigassa Lindfors kantoi vain HIFK:n paitaa. Seuralegendojen joukkoon hänet nostettiin paidanjäädytyksellä vuonna 2003. Liigan ennätysmieheksi Lindfors nousi peliuransa viimeisessä ottelussa.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? ”Pärre” kaikkien aikojen pistekärkeen
11.11.2020

Reijo Leppänen tunnetaan yhtenä turkulaisen jääkiekon ikoneista. Hän pelasi aikuisten pelejä TuTon, TPS:n ja Kiekko-67:n riveissä neljällä eri vuosikymmenellä. Leppänen oli TPS-hyökkäyksen selkäranka ja takuuvarma pistenikkari Liigan huipputasolla koko pitkän uransa ajan. Ennätysmieheksi hän nousi talvella 1983.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Maali-iloittelua puolustajan paikalta
3.11.2020

Tapio Levo kuuluu Suomi-kiekon 70- ja 80-lukujen mestaripuolustajiin. Levo muistetaan pelaajauraltaan monikäyttöisenä pelaajana, joka keräsi meriittejä myös kansainvälisistä kaukaloista. Ässien menestysvuosien runkopelaaja kirjasi nimiinsä Liiga-ennätyksen Isomäen illassa talvella 1985.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Mestaruuden arvoisia ratkaisuja alivoimatilanteissa
28.10.2020

Erikoistilannepelaaminen on tärkeä osa jääkiekko-otteluiden ratkaisuhetkillä. Viime kausina noin neljännes maaleista on syntynyt ylivoimatilanteissa. Joskus ylivoimalla kiivaasti maalia yrittävä joutuu ottamaan vastaan kuitenkin myös takaiskuja. Kuluvalla kaudella Liigassa on tehty kaikkiaan 17 alivoimamaalia.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Tulokkaiden piste-ennätys murskaksi
20.10.2020

Muhkeat pistesaaliit juniorisarjoista eivät useinkaan takaa pelaajan läpimurtoa aikuisten tasolla. Joskus välivuodet alemmalla sarjatasolla tuovat tarvittavan lisän kohti Liiga-pelejä. Kaudella 1988-89 HPK-laitahyökkääjä nousi parrasvaloihin tulokasstatuksen pelaajana.

Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Tshekkilegenda kiekkosateessa
6.10.2020

Jääkiekko-ottelun voittamiseksi tarvitaan tunnetusti koko joukkueen tiivistä puolustamista, luovaa hyökkäyspeliä, rohkeita ja ennakkoluulottomia yksilösuorituksia ja väkevää maalivahtipeliä. Joskus maalille asetettu torjuja taistelee yksin joukkueelleen voiton, mutta joutuu toisessa pelissä ylitsepääsemättömien vaikeuksien eteen. Liigan runkosarjaottelun suurimpien torjuntalukemien takaa voi löytää kumpaakin tarinaa.

Liigan klassikkohetket – “Lätty lähti molemmilta puolilta”
24.5.2020

Liigan verkkosivut palauttavat mieliin 40 huippuhetkeä, jotka ovat sykähdyttäneet suomalaista jääkiekkoyleisöä. Sarjan päättävässä jaksossa muistellaan yhtä Liigan menestyksekkäimmistä pelintekijöistä.

Liigan klassikkohetket – “Se kausi oli kyllä aika unelmaa”
23.5.2020

Liigan verkkosivut palauttavat mieliin 40 huippuhetkeä, jotka ovat sykähdyttäneet suomalaista jääkiekkoyleisöä. Sarjan 39. jaksossa palautetaan mieliin Liigan hurja maaliennätys 37 vuoden takaa.

Liigan klassikkohetket – “Yritin syöksyä sankaruutta kohti”
22.5.2020

Liigan verkkosivut palauttavat mieliin 40 huippuhetkeä, jotka ovat sykähdyttäneet suomalaista jääkiekkoyleisöä. Sarjan 38. jaksossa muistellaan 23-vuotisen mestaruusjahdin päättymistä.

Liigan klassikkohetket – “Jonkinnäköiset varjopeijaiset saatiin järjestettyä”
21.5.2020

Liigan verkkosivut palauttavat mieliin 40 huippuhetkeä, jotka ovat sykähdyttäneet suomalaista jääkiekkoyleisöä. Sarjan 37. jaksossa palataan mestaruustunnelmiin 24 vuoden taakse.

Liigan klassikkohetket – “Kaikki työkalut huipulle valmiina”
20.5.2020

Liigan verkkosivut palauttavat mieliin 40 huippuhetkeä, jotka ovat sykähdyttäneet suomalaista jääkiekkoyleisöä. Sarjan 36. jaksossa äänessä on yksi Suomi-kiekon puolustajalegendoista.