Euroopan vuoden parhaiden äänestys käynnissä – Kärkiehdokkaiden joukossa Liigan menestyjiä

22.6.2021
Euroopan vuoden parhaiden äänestys käynnissä – Kärkiehdokkaiden joukossa Liigan menestyjiä

Eurooppalaisten sarjaseurojen yhdistyksen, EHC:n, järjestämä äänestys parhaan nuoren pelaajan, vuoden valmentajan, vuoden joukkueen ja urapalkinnon saajiksi on käynnissä. Liigasta viiden kärkiehdokkaan joukosta löytyvät HIFK:n Anton Lundell, Lukon mestariksi valmentanut Pekka Virta sekä Lukon mestarijoukkue. Palkinnoista äänestetään nyt viidennen kerran.

Vuoden nuoren pelaajan palkinnon ehdokkaita Anton Lundellin lisäksi ovat ruotsalainen Jonatan Berggren, sveitsiläinen Janis Moser, Saksan DEL-liigan Lukas Reichel ja SHL:ssä vakuuttanut saksalaispuolustaja Moritz Seider. Kuluneella kaudella MM-hopeaa ja nuorten MM-pronssia saavuttanut Anton Lundell pelasi pronssijoukkue HIFK:n paidassa runkosarjassa 26 ottelua pistein 16+9=25.

Lukon mestarivalmentaja Pekka Virta on ehdolla vuoden valmentajaksi. Pitkän uran Liigassa tehneen 52-vuotiaan Virran kanssa valmentajapalkinnon ehdokkaita ovat SHL:n Sam Hallam, KHL:ssä mestaruuden voittanut kanadalainen Bob Hartley, Sveitsin Zugin norjalaisluotsi Dan Tangnes ja Tshekin mestaruuden voittanut Vaclav Varada.

Lukon nousu Suomen mestariksi 58 vuoden tauon jälkeen on nostanut raumalaisjoukkueen ehdolle Euroopan parhaaksi seurajoukkueeksi. Muut ehdokkaat joukkuekategoriassa ovat KHL:n Avangard Omsk, Sveitsin EV Zug, ukrainalainen HC Donbass ja SHL:n Växjö Lakers.

>> Tästä pääset äänestämään parhaita


---
Julkaisija: Antti Seppänen