Arttu Ilomäki palaa Lukkoon yhden vuoden sopimuksella

30.5.2021
Arttu Ilomäki palaa Lukkoon yhden vuoden sopimuksella

Arttu Ilomäki palaa Raumalle kahden vuoden tauon jälkeen. (Kuva: Elmeri Elo)

Arttu Ilomäki on tehnyt yhden vuoden sopimuksen Rauman Lukon kanssa. Hyökkääjä vietti kaksi edellistä kautta Ruotsissa SHL:ssä.

Ilomäki pelasi kuluneella kaudella Luleå HF:ssä ja HV71:ssä 55 ottelua tehopistein 10+13=23. Ruotsista hyökkääjä palaa Liigaan ja Lukkoon, jossa hän pelasi kaksi edeltävää kautta ennen Ruotsiin siirtymistään. Ilomäki on voittanut Suomessa pelatessaan sekä SM-kultaa että SM-hopeaa. Kultaa Ilomäki voitti Tapparassa kaudella 2015-2016 ja hopeaa KalPassa kaudella 2016-2017. Ilomäki voitti lisäksi Leijonissa MM-kultaa keväällä 2019. Hyökkääjä on urallaan pelannut Liigassa yhteensä 360 ottelua tehopistein 64+133=197. Ilomäki on innoissaan paluustaan Lukkoon:

- Pari vuotta kävin Suomen ulkopuolella katsomassa menoa ja nyt hyvillä fiiliksillä länsirannikolle. Tosi innoissani tulen takaisin Raumalle.

- Nyt, kun palaan Suomeen, itselleni on iso asia, että joukkue ja organisaatio on kilpailukykyinen. Koen, että juuri Lukossa pystyin kehittymään pelaajana enemmän ja enemmän ja siitä palkintona sainkin sopimuksen ulkomaille. Tiedän, että pystyn kehittymään vielä lisää ja se olikin yksi iso syy, miksi halusin Lukkoon.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt toivottaa ilomielin vanhan tutun takaisin Kivikylän Areenalle. Hänkin uskoo Ilomäen tavoin, että keskushyökkääjästä saadaan vielä enemmän irti kuin aiemmin.

- Suurin osa Lukkoa ja kiekkoa ylipäätään seuranneista tietää Artun kyvyt ja taidot. Hänestä saadaan kokemusta joukkueeseen ja on helppo sanoa, että on tähän liigaan huippusentteri. Jos vaan terveenä pysyy, tulee varmasti tekemään kovaa jälkeä meille, Sahlstedt sanoo.


---
Julkaisija: Henri Niemelä