Liiga palkitsi kauden 2020-21 parhaat – Tässä tuoreet voittajat

29.5.2021
Liiga palkitsi kauden 2020-21 parhaat – Tässä tuoreet voittajat

Liiga julkisti lauantaina kauden parhaiden valinnat. Seuraavassa palkintokategoriat ja palkintojen voittajat.

LIIGAN PALKINNOT

Unto Wiitala –palkinto (Paras erotuomari)
Lassi Heikkinen

Pentti Isotalo –palkinto (Paras linjatuomari)
Markus Hägerström

Kalevi Numminen –palkinto (Paras valmentaja)
Pekka Virta, Lukko

Äänimäärät: Pekka Virta, Lukko 225 (34 ykkössijaa), Raimo Helminen, TPS 189 (22), Tommi Niemelä, Pelicans 95 (4), Jarno Pikkarainen, HIFK 9, Jussi Ahokas, KooKoo 7, Tommi Miettinen, KalPa 7, Risto Dufva, Sport 6, Jouko Myrrä, Ilves 1, Tyhjät 1

Urpo Ylönen –palkinto (Paras maalivahti)
Lassi Lehtinen, Lukko

Äänimäärät: Lassi Lehtinen, Lukko 277 (53), Andrei Karejev, TPS 59 (1), Patrik Bartosak, Pelicans 42 (2), Christian Heljanko, Tappara 40, Eero Kilpeläinen, KalPa 31, Karri Rämö, TPS 30 (2), Niko Hovinen, Sport 15, Eetu Laurikainen, HPK 14, Lukas Dostal, Ilves 13 (2), Frans Tuohimaa, HIFK 12, Eetu Mäkiniemi, Ilves 2, Sami Rajaniemi, Jukurit 2, Patrik Rybar, Kärpät 1, Oskari Setänen, Lukko 1, Tyhjät 1

Pekka Rautakallio –palkinto (Paras puolustaja)
Robin Press, Lukko

Äänimäärät: Robin Press, Lukko 289 (56), Vili Saarijärvi, Lukko 73 (1), Elmeri Eronen, HPK 66, Valtteri Kemiläinen, Tappara 34 (1), Jakob Stenqvist, Ässät 15, Oskari Manninen, KooKoo 11, Ville Lajunen, TPS 10, Eemil Viro, TPS 8 (1), Aleksi Anttalainen, TPS 5 (1), Lukas Klok, Lukko 5, Kim Nousiainen, KalPa 4, Lasse Lappalainen, KalPa 3, Ruben Rafkin, TPS 3, Juuso Välimäki, Ilves 3, Thomas Gregoire, Lukko 2, Joonas Lyytinen, HIFK 1, Maksim Matushkin, Tappara 1, Axel Rindell, Jukurit 1, Topias Vilén, Pelicans 1, Tyhjät 5

Raimo Kilpiö –palkinto (Herrasmiespelaaja)
Elmeri Eronen, HPK
(Valitsijana Liiga)

Jarmo Wasaman muistopalkinto (Paras tulokas)
Kasper Björkqvist, KooKoo

Äänimäärät: Kasper Björkqvist, KooKoo 140 (16), Roby Järventie, Ilves 121 (15), Ruben Rafkin, TPS 66 (6), Aapeli Räsänen, KalPa 56 (5), Julius Mattila, Lukko 51 (6), Tuukka Tieksola, Kärpät 38 (4), Mikael Pyyhtiä, TPS 15 (3), Jesper Mattila, KalPa 5 (1), Henrik Tikkanen, KalPa 4, Aarne Intonen, TPS 3, Aleks Haatanen, Pelicans 1, Timur Ibragimov, TPS 1, Eero Teräväinen, HIFK 1, Lassi Vanhatalo, Tappara 1, Tyhjät 17, Hylätyt äänet 20

All Stars –kentällinen
Maalivahti: Lassi Lehtinen, Lukko
Puolustajat: Robin Press, Lukko ja Vili Saarijärvi, Lukko
Keskushyökkääjä: Petri Kontiola, HPK
Laitahyökkääjät: Josh Kestner, TPS ja Sebastian Wännström, Ässät

Äänimäärät / keskushyökkääjä: Petri Kontiola, HPK 39, Hannes Björninen, Pelicans 16, Eetu Koivistoinen, Lukko 6, Daniel Audette, Lukko 3, Anton Lundell, HIFK 3

Äänimäärät / laitahyökkääjät: Josh Kestner, TPS 35, Sebastian Wännström, Ässät 27, Eemeli Suomi, Ilves 13, Aleksi Saarela, Lukko 11, Ahti Oksanen, KooKoo 10, Robert Rooba, JYP 4, Kristian Kuusela, Tappara 3, Lauri Pajuniemi, TPS 2, Sebastian Dyk, HIFK 1, Anrei Hakulinen, Lukko 1, Ruslan Ishakov, TPS 1, Ryan Lasch, Pelicans 1, Anton Levtchi, Tappara 1, Markus Nurmi, TPS 1, Mikko Petman, Lukko 1, Joachim Rohdin, Jukurit 1

Maalivahti ja puolustajat valittiin Ylönen- ja Rautakallio-palkintojen äänestysten perusteella.

* * *

Palkintoäänestykseen osallistui kaikkiaan 60 toimittajaa. Toimittajat valitsivat kolme kärkiehdokastaan jokaisesta kategoriasta. Ykkössija on viiden, kakkossija kolmen ja kolmossija yhden pisteen arvoinen.

* * *

Alumnien tähdet –kilpailun voittaja (Eniten tähtiä runkosarjassa)
Petri Kontiola, HPK

* * *

JÄÄKIEKKOLIITON PALKINNOT

Vuoden Naispelaaja
Noora Tulus, Luleå HF

Mestarijoukkueen valmentajapalkinto
Pekka Virta, Lukko

Keijo Pehun Viheltäjäpatsas (Paras erotuomari)
Anssi Salonen

President's Trophy (Kunniapuheenjohtaja Kai Hietarinnan lahjoittama erikoispalkinto)
Pekka Virta

Kalen Kannu
Raimo Helminen

* * *

JÄÄKIEKKOJOURNALISTIEN PALKINNOT

Jouko Autero –palkinto (Vuoden jääkiekkotoimittaja)
Jani Alkio

Vuoden kiekkoteko –palkinto
Mestiksen "Häpeä pois kypärästä" -kampanja


---
Julkaisija: Antti Seppänen