Peter Tiivola: ”Maajoukkuekutsu on palkinto kovasta työstä”

28.5.2021
Peter Tiivola: ”Maajoukkuekutsu on palkinto kovasta työstä”

Kuva: Tomi Vastamäki

Peter Tiivola on yksi Leijonien tämän kevään MM-debytanteista, kun hän teki Italiaa vastaan ensiesiintymisensä MM-jäillä. Ässien pelaaja on nauttinut MM-kisojen ilmapiiristä.

Tiivola sai tulikasteensa Leijonissa marraskuun Karjala-turnauksessa 27-vuotiaana. Tiivolan mukaan viime vuosien kova työ on kantanut hedelmää.

– Maajoukkuekutsu on palkinto kovasta työstä. Pari vuotta sitten heräsin siihen, mitä treenaaminen vaatii ja miten elää kuin urheilija. Olen painanut töitä ja se on näkynyt kehityksessä. Kun jaksaa painaa hommia, niin lopulta se palkintokin tulee, Tiivola kertoo.

– Elin toki ennenkin urheilijan elämää, mutta aloin tehdä enemmän ekstraa ja kiinnitin enemmän huomiota myös ravintopuoleen, hän jatkaa.

Tiivolan debyytti Leijonissa jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä hän loukkaantui heti turnauksen avauserässä. Marraskuisen loukkaantumisen jälkeen Tiivola sai uuden mahdollisuuden Leijonissa helmikuun EHT-turnauksessa, jossa hän pääsi kunnolla mukaan kansainväliseen vauhtiin.

– Alkuun oli vähän hakemista. Pelitaidot ovat korkealla ja kamppailupelaamista on enemmän ja kiekossa pysyminen on vaikeampaa. Peli on kuitenkin pohjimmiltaan sama ja pääsin aika nopeasti mukaan.

Tiivola pääsi ensimmäistä kertaa tositoimiin Latviassa torstaisessa Italia-ottelussa. Hänen roolinsa onkin varsin erilainen kuin seurajoukkueessa.

– Ässissä olen johtavana pelaajana, mutta täällä olen tullut vähän uutena mukaan. Yritän pitää treeneissä hyvää meininkiä ja vauhtia yllä.

Joukkueet elävät Latviassa tarkassa kuplassa, jossa ulkopuolisia kontakteja ei ole. Vielä hotellin seinät eivät ole pelaajien niskaan kaatuneet.

– On ollut tosi hieno reissu. Meillä on hieno joukkue ja kaikki ovat hyviä kavereita. Kuplaolosuhteet ovat ihan viimeisen päälle, vaikkemme saa ulkopuolella käydäkään. Meillä on täällä pingispöytä ja korttia tulee pelattua aika paljon. Jokaisella on myös oma huoneensa, jos haluaa rauhoittua hetkeksi. Tietenkin hallillakin tulee vietettyä paljon aikaa, Tiivola avaa.

Voitolla Italiasta Suomi nousi B-lohkon jaetulle kärkisijalle. Tiivolan mukaan joukkueella on kaikki edellytykset menestyä näissä kisoissa.

– Mielestäni meillä on todella hyvät mahdollisuudet mennä päätyyn asti. Pelissä on toki vielä kehitettävää ja meidän on pidettävä huoli, että olemme parhaimmillamme, kun puolivälierät alkavat.

Meillä on loistava joukkue ja hyvät mahdollisuudet mestaruuteen.

---
Julkaisija: Aija Saha