Liigan pistekuningas Petri Kontiola hamuaa MM-menestystä: ”Myrskyn silmään vain”

21.5.2021
Liigan pistekuningas Petri Kontiola hamuaa MM-menestystä: ”Myrskyn silmään vain”

Kuva: Pekka Rautiainen

Petri "Konna" Kontiola teki upean paluun Liigaan lähes 15 vuoden tauon jälkeen. Kontiola iski HPK:n paidassa tehot 14+41=55 ja voitti koko Liigan pistepörssin.

– Rehellisesti sanottuna kausi jäi vähän kismittämään. Emme päässet playsoffseihin, joten loppukiristä huolimatta jäi vaisu maku. Siinä meni ihan liian kauan aikaa, että saimme pelin kulkemaan, Kontiola tuumaa.

Kontiolan pistepörssin voitto oli varsin selvä. Toiseksi tullut Lukon Daniel Audette jäi "Konnasta" viisi ja kolmanneksi sijoittunut TPS:n John Kestner kuusi pinnaa. Otteluita Kontiola pelasi vain 55.

– Henkilökohtaisesti voin olla ihan tyytyväinen, sillä sain pelata paljon. Sitä kautta tuli myös onnistumisia, Kontiola painottaa.

Ensi kaudeksi 36-vuotias Kontiola teki sopimuksen Ilveksen kanssa.

– Joskus aiemminkin oli sinne virityksiä, mutta nyt siirto toteutui. Ensi talvena hallikin vaihtuu Tampereella uuteen, joten ihan mahtavat odotukset ovat tulevasta, Kontiola huomauttaa.

Kontiolan mukaan Ilves-leiristä on tihkunut positiivisia asioita tulevaisuutta silmällä pitäen.

– Paljon hyvää olen joukkueesta kuullut tähän mennessä.

Ennen Ilves-pestiä edessä ovat vielä MM-kisat. Ne ovat Kontiolalle uran seitsemännet. Keväällä 2013 Kontiola valittiin MM-kisojen tähdistöön, mutta maailmanmestaruutta Seinäjoelta kotoisin oleva hyökkääjä ei ole vielä päässyt juhlimaan. Hopeamitaleita palkintokaapista löytyy kaksi, samoin olympiapronssi vuodelta 2014.

– Itsellä on peli yleensä kulkenut MM-kisoissa ja odotan niitä taas innolla. Mahtavaa päästä taas mukaan pienen tauon jälkeen, Kontiola sanoo.

Kontiolan mukaan Leijona-miehistöllä on kaikki mahdollisuudet puolustaa kevään 2019 maailmanmestaruutta.

– Nykyään ollaan siinä tilanteessa, että Suomi lähtee voittamaan jokaista turnausta. Niin tälläkin kertaa. Myrskyn silmään vain.

Jääkiekon MM-kisat 2021 alkavat Latvian Riiassa tänään. Suomen alkulohkossa pelaavat Kanada, Saksa, USA, Latvia, Norja, Italia ja Kazakstan.


---
Julkaisija: Aija Saha