Lukko on mestari – TPS kaatui neljännessä finaaliottelussa 6–2!

11.5.2021
Lukko on mestari – TPS kaatui neljännessä finaaliottelussa 6–2!

Lukko juhlii mestaruutta! (Kuva: Teemu Saarinen)

Lukko juhlii Suomen mestaruutta kauden 2020–21 päätteeksi! TPS kaatui neljännessä finaaliottelussa 6–2-lukemin ja mestaruus matkasi Raumalle otteluvoitoin 3–1.

TPS – Lukko 2–6 (0–2, 2–2, 0–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste

Lukko aloitti neljännen finaaliottelun erittäin vahvasti. Raumalaisjoukkue vei erän laukaukset 16–6 ja siirtyi ensimmäiselle erätauolle 2–0-johdossa Toni Koiviston ja Julius Mattilan maaleilla. Maali oli kummallekin hyökkääjälle playoffsien ensimmäinen. TPS nousi mukaan peliin toisen erän tehohetken ansiosta, kun Josh Kestner ja Aleksi Anttalainen laukoivat kiekon maaliin viiden minuutin sisään. Lukko ei kuitenkaan tyrmistynyt TPS:n tasoituksesta, vaan päinvastoin. Lukko nousi vielä saman erän uudestaan kahden maalin johtoon Pavol Skalickyn ja Eetu Koivistoisen onnistuessa.

Päätöserässä edettiin pitkään ilman maaleja, eikä TPS saanut tarvittavia kavennusmaaleja tehtyä. Lopulta Lukko osui kahdesti tyhjään maaliin ja mestaruusjuhlat saivat alkaa 6–2-voittolukemin. Koivistoinen (2+1) oli ottelun tehokkain pelaaja. Myös Skalicky (1+1) ja Kristian Pospisil (0+2) olivat erittäin vahvasti esillä.


---
Julkaisija: Markus Viljanen