TPS voitti finaaliavauksen – Lauri Pajuniemi iski kaksi maalia

7.5.2021
TPS voitti finaaliavauksen – Lauri Pajuniemi iski kaksi maalia

TPS aloitti finaalit vakuuttavalla vierasvoitolla. (Kuva: Elmeri Elo)

Lukon ja TPS:n välisen finaalisarjan avausottelu päättyi TPS:n vakuuttavaan 4–1-vierasvoittoon. Pisteet 2+1 viimeistellyt Lauri Pajuniemi tuikki ottelun tähtenä.

Lukko – TPS 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukon ja TPS:n finaalisarjan avauskoitoksen kuva oli tilastollisesti selvä. Lukko tykitti laukauksia tiuhaan tahtiin, mutta maalit teki TPS. Vierasjoukkue selvisi Lukon avauserän alun rynnistyksestä ja hyödynsi oman tilaisuutensa siirtymällä johtoon Henrik Larssonin ylivoimamaalilla. TPS lisäsi johtoaan ajassa 23.16, kun Topias Haapanen viimeisteli Juuso Pärssisen tarkasta syötöstä. Lukko sai kavennusosuman ottelun puolivälissä Robin Pressin laukoessa ylivoimalla kiekon ohi Karri Rämön. Seuraava osuma nähtiin päätöserässä, kun pelikellossa oli jäljellä reilu seitsemän minuuttia. Lauri Pajuniemi hyödynsi Lukon huonon purkukiekon ja laukoi tulisen rannelaukauksen yläkulmaan. Vain pari minuuttia tästä ja Pajuniemi viimeisteli illan toisen maalinsa rystylaukauksella.

Pajuniemi (2+1) oli ottelun tehokkain pelaaja. Rämö torjui TPS:n maalilla peräti 35 kertaa, kun taas Lassi Lehtinen torjui Lukon maalilla vain 15 kertaa.


---
Julkaisija: Markus Viljanen