Lukko sekä TPS kohtaavat Liigan finaaleissa - HIFK isännöi Tapparaa pronssiottelussa

3.5.2021
Lukko sekä TPS kohtaavat Liigan finaaleissa - HIFK isännöi Tapparaa pronssiottelussa

Lukko etenee finaaleihin ensimmäistä kertaa sitten kevään 1988. (Kuva: Saana Hakala)

Kevään 2021 finaalipari selvisi maanantaina. Lukko sekä TPS taistelevat mestaruudesta, HIFK sekä Tappara kohtaavat pronssiottelussa.

Tappara – Lukko 0–1 (0-0, 0-0, 0-1)
Otteluvoitot 1-3
>> Tilastot
>> Ottelukooste

Lukko varmisti finaalipaikkansa maanantaina Tampereella. Todella tiukassa ottelussa tarvittiin lopulta vain yksi maali. Lukon finaaliin lähetti Mikko Petman. Syöttäjäksi osumaan kirjattiin Toni Koivisto. Vieraiden maalilla pelannut Lassi Lehtinen torjui playoffs-uransa ensimmäisen nollapelin. 22-vuotias pysäytti 16 kiekkoa. Finaaliesiintyminen on Lukolle ensimmäinen sitten kauden 1987-88.

Tamperelaiset roikkuivat ottelussa kiinni erityisesti Christian Heljangon loisto-otteiden ansiosta. Tappara saikin kiekon Lehtisen selän taakse ylivoimalla toisessa erässä, mutta Lukko haastoi osuman. Lopulta Patrik Virran todettiin häirinneen Lehtisen torjuntatyötä maalinsuulla, joten maali hylättiin. Tappara kohtaa pronssiottelussa HIFK:n.

TPS – HIFK 3–2 JA (0-0, 1-0, 1-2, 1-0)
Otteluvoitot 3-1
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS ratkaisi niin ikään finaalipaikkansa maanantaina. Joukkue kaatoi HIFK:n jatkoajan päätteeksi Turussa. Isännät siirtyivät johtoon maalittoman ensimmäisen erän jälkeen välittömästi toisen erän alkaessa Ruslan Ishakovin ylivoimaosumalla. Päätöserässä oli HIFK:n aika iskeä. Jesse Saarinen katkaisi Karri Rämön nollapeliputken niin ikään ylivoimalla. Reilu kolme minuuttia tästä ja Henrik Borgström vei vieraat johtoon.

TPS kampesi itsensä tasoihin erän loppupuolella, kun Ruben Rafkin taituroi kiekon kauniisti Josh Kestnerille, joka laukoi kiekon tarkasti ohi Frans Tuohimaan. Kestner oli mukana myös ottelun ratkaisussa, kun hänet merkittiin syöttäjäksi Eemil Viron voittomaaliin. TPS matkaa finaaliin ensimmäistä kertaa sitten kauden 2009-10. HIFK isännöi puolestaan Tapparaa keskiviikon pronssiottelussa.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth