Sport sopimukseen ruotsalaissentteri Axel Holmströmin kanssa

29.4.2021
Sport sopimukseen ruotsalaissentteri Axel Holmströmin kanssa

Kuva: Samppa Toivonen

Vaasan Sport on solminut yksivuotisen sopimuksen AHL- sekä SHL-kokemusta omaavan keskushyökkääjä Axel Holmströmin kanssa. Hän edusti viime kaudella HV71:stä Ruotsin liigassa.

Skellefteå AIK:ssa juniorivuodet pelannut Holmström debytoi joukkueen paidassa myös SHL:ssä kaudella 2013-14 neljän ottelun verran. Ensimmäinen täysi kausi edustuksessa (2014-15) huipentui Holmströmin osalta erinomaisiin pudotuspeleihin, joissa voitti hopeaa. Hyökkääjä voitti vain 19-vuotiaana Ruotsin liigan pudotuspelien pistepörssin pistein 7+11 ja hänet valittiin kauden päätteeksi Ruotsin Vuoden kiekkojunioriksi.

Juniorimaajoukkueiden vakiokasvon tie vei rapakon taakse reilu kahdeksi vuodeksi kausilla 2016-19 AHL-joukkue Grand Rapid Griffinsin riveihin. Siellä 138 peliin syntyi 53 pistettä. Viimeiset kaksi kautta Holmström edusti SHL-joukkue HV71:stä. Detroit Red Wingsin 7. kierroksen varaus (2014) Holmström on isokokoinen (186 cm / 99 kg) hyvän pelikäsityksen omaava sentteri, joka tulee Sportiin isoon rooliin.

Axel Holmström on meille iso vahvistus sentteriosastolle ja hänelle on varattu iso ruutu ensi kauden joukkueessa. Hän on pelaaja hyvässä iässä ja kokemusta löytyy niin AHL:n kuin SHL:n peleistä. Joukkuepelaaja, joten Axel sopii koppiin erinomaisesti – odotamme hänen tuovan paljon ensi kauden joukkueeseen, kommentoi Vaasan Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä seuran sivuilla.


---
Julkaisija: Salttu Forsström