Lukko sekä HIFK selvittivät tiensä semifinaaleihin puhtaalla pelillä

22.4.2021
Lukko sekä HIFK selvittivät tiensä semifinaaleihin puhtaalla pelillä

Lukko juhli voittoa Tampereella. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Torstaina vierasjoukkueet juhlivat. Lukko sekä HIFK etenivät semifinaaleihin ilman tappioita.

Pelicans – TPS 2–3 (1-1, 1-1, 0-1)
Otteluvoitot 1-2
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS nappasi toisen kiinnityksensä semifinaalipaikkaan torstaina. Ottelun tarina oli aiempia otteluita peilaten jälleen ylivoima. Markus Nurmi aloitti maalinteon ensimmäisen erän puolivälissä Aleks Haatasen istuessa jäähyaitiossa. Veeti Vainio tasoitti lukemat ensimmäisen erän lopussa. Illan ensimmäisen syöttöpisteen maaliin saalisti Iikka Kangasniemi. Pelicansin paras pistemies tarjoili myös lahtelaisten seuraavan osuman. Rudolf Cerveny vei kotijoukkueen johtoon ylivoimalla. Kuusi minuuttia edellisestä ja vieraiden ylivoima toimi jälleen. Josh Kestner toi TPS:n tasoihin, joten päätöserä aloitettiin tasatilanteessa. Erän puolivälissä Emil Viro iski ottelun voittomaalin Lauri Pajuniemen sekä Juuso Pärssisen syötöstä. Syöttöpiste oli Pärssisen illan toinen. TPS:llä on mahdollisuus katkaista sarja huomenna.

Ilves – Lukko 2–5 (0-2, 2-2, 0-1)
Otteluvoitot 0-3
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Runkosarjan voittanut Lukko marssii suoraan kolmella voitolla semifinaaleihin, kun se kaatoi Ilveksen Tampereella torstaina. Ottelusarjasta kertoi paljon se, että Ilves ei johtanut sarjassa sekuntiakaan. Lukko aloitti kolmannenkin ottelun vahvasti iskiessään kaksi maalia ensimmäisessä erässä. Ilves kuitenkin toisti ensimmäisen ottelun temppunsa ja tasoitti ottelun kahdella salamamaalilla. Raumalaiset havahtuivat tapahtuneeseen nopeasti ja palauttivat kahden maalin johtonsa vain vajaa neljä minuuttia myöhemmin. Vieraat viimeistelivät lukemat tyhjään maaliin päätöserässä. Vierasjoukkueen puolelta kolmen pisteen illasta nauttivat Eetu Koivistoinen (1+2) sekä Kristian Pospisil (2+1). Ilveksen osumista vastasivat Matias Maccelli sekä Matias Myttynen.

KalPa – Tappara 1–2 (0-1, 0-0, 1-1)
Otteluvoitot 1-2
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara siirtyi vain voiton päähän semifinaalipaikasta torstaina, kun se kaatoi KalPan Kuopiossa. Joukkueet palasivat ensimmäisen ottelun teemaan, missä puolustus oli suuressa roolissa. Kotijoukkue siirtyi johtoon ensimmäisessä erässä Maksim Matushkinin ylivoimaosumalla. Seuraavaa maalia saatiin odottaa päätöserään asti. Tommi Jokinen tasoitti lukemat välittömästi kolmannen erän alussa. Pattitilanne ei kauaa kestänyt, sillä Tappara-kapteeni Jukka Peltola vei tamperelaiset johtoon vain muutama minuutti Jokisen tasoituksesta. Christian Heljanko pysäytti 12 KalPan laukausta päätöserässä, joten Tappara otti toisen kiinnityksensä semifinaalipaikkaan.

Kärpät - HIFK 2–5 (1-3, 0-0, 1-2)
Otteluvoitot 0-3
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK nappasi kolmannen voittonsa neljännesfinaaleissa ja eteni sarjasta jatkoon puhtaalla pelillä. Vierasjoukkue oli murskaava avauserässä. HIFK rankaisi Kärppien kiekonmenetyksistä ankarasti ja iski peräti kolme maalia ensimmäiseen 16 minuuttiin. Kärppien ensimmäisen erän ainoasta vastasi Libor Sulak. HIFK siirtyi 4–1-johtoon päätöserässä ylivoimalla Joonas Lyytisen tykittäessä kiekon ohi Justus Annusen. Kärpät kavensivat lukemat vielä kertaalleen, mutta Juho Keräsen osuma tyhjään maaliin ratkaisi ottelun helsinkiläisille. HIFK etenee semifinaaleihin jo viidettä kautta peräkkäin.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth