Antti Bomanilla juhlaottelu torstaina – rajapyykki rikki neljäntenä päätuomarina

22.4.2021
Antti Bomanilla juhlaottelu torstaina – rajapyykki rikki neljäntenä päätuomarina

Kuva: Jiri Halttunen

Päätuomari Antti Boman tuomitsee torstain neljännesfinaaliottelussa Kärpät–HIFK uransa 700. ottelun Liigassa. Bomanista tulee Liiga-historian neljäs päätuomari kautta aikojen, joka on saavuttanut rajapyykin.

46-vuotias Boman viheltää Liigassa 13. kauttaan. Kaudesta 2007-08 pääsarjatasolla tuominnut Boman on aktiivituomarien ottelutilaston ykkönen. Hänen edellään kaikkien aikojen ottelutilastossa ovat vain Timo Favorin, Jari Levonen ja Seppo Mäkelä.

Liigan parhaan erotuomarin Unto Wiitala –palkinnon ja SJL:n ansioituneen erotuomarin palkinnon vuonna 2011 saanut Boman on palkittu lisäksi pelaajien äänestyksessä Kultaisella pillillä kolmesti peräkkäin vuosina 2018-2020.

Kansainvälistä tuomarikokemusta Boman on hankkinut MM-kisoista (2012), neljästi nuorten MM-kisoista, olympiakarsinnoista ja U18-ikäluokan MM-kisoista. Lisäksi hän on viheltänyt CHL:ssä ja kauden 2015-16 ammattituomarina KHL:ssä.


Liiga onnittelee!


---
Julkaisija: Antti Seppänen