Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Playoffs-maalitili auki heti avauspelissä

20.4.2021
Muistatko tämän ennätyksen Liigasta? Playoffs-maalitili auki heti avauspelissä

Playoffs-avauspelissä maalivire kohdillaan: Peter Ahola (vas.), Jesse Puljujärvi ja Markus Nenonen.

Pelicansin Rudolf Cerveny iski maanantaina kaksi maalia TPS:n verkkoon Liiga-uransa ensimmäisessä playoffs-ottelussa. Myös yhdeksän muuta pelaajaa on avannut maalitilinsä tänä keväänä heti playoffsien avausottelussaan.

Nuorimpana avausmaalissaan on onnistunut Pelicansin 20-vuotias Aleks Haatanen, joka teki joukkueensa viidennen maalin maanantaina TPS:n verkkoon. Haatasta nuorempana avausottelun maalia on juhlinut kautta aikojen 27 pelaajaa.

Playoffs-historian nuorin maalintekijä on ollut Kärppien Jesse Puljujärvi, joka osui neljännesfinaaliottelussa TPS:ää vastaan maaliskuussa 2016. Kärppien 5–2-voittopelissä joukkueensa viidennen maalin ylivoimalla tehnyt Puljujärvi oli maalin syntyessä 17 vuoden ja 10 kuukauden ikäinen.

Ennätystä aikaisemmin hallussaan pitänyt TPS:n Sami Wahlsten oli tehnyt playoffs-maalin nelisen kuukautta Puljujärveä vanhempana helmikuussa 1986.

Tällä kaudella HPK:ta edustanut Markus Nenonen pelasi ikimuistoisen avausottelun playoffseissa maaliskuussa 2013. Tuolloin JYPiä edustanut Nenonen nousi ottelun ratkaisijaksi neljännesfinaalien avauspelissä HPK:ta vastaan iskemällä kiekon kahdesti verkkoon. Nenonen on kaikkien aikojen nuorin kaksi maalia avauspelissään tehnyt pelaaja.

Puolustaja Peter Ahola palasi Suomen kaukaloihin kolmen NHL-kauden kokemuksella kaudelle 1994-95. Ensimmäisen kautensa Liigassa pelannut 26-vuotias Ahola ei täyttänyt enää tulokaspelaajan kriteereitä kootessaan runkosarjassa muhkeat 33 pistettä.

Aholan edustama Kiekko-Espoo eteni ensimmäisen kerran seurahistoriansa aikana playoffs-otteluihin keväällä 1995 ja kohtasi neljännesfinaaleissa Lukon. Espoolaisten hahmoksi nousi puolustaja Ahola, joka pamautti ottelussa hattutempun – ensimmäisessä playoffs-ottelussaan. Tasoitusmaali syntyi ajassa 59.57. Lukko vei ottelussa kuitenkin voiton jatkoajalla ja voitti lopulta ottelusarjan.

Aholasta tuli vasta viides puolustaja kautta aikojen, joka oli pystynyt tekemään playoffs-ottelussa kolme maalia. Avausotteluaan pelanneiden vertailussa samaan ei ole pystynyt yksikään muu pelaaja.


---
Julkaisija: Antti Seppänen