Jännittävä ilta neljännesfinaaleissa – KalPa ja TPS tasoittivat ottelusarjat

20.4.2021
Jännittävä ilta neljännesfinaaleissa – KalPa ja TPS tasoittivat ottelusarjat

KalPa nappasi maukkaan jatkoaikavoiton. (Kuva: Saana Hakala)

Tiistain playoffs-kierros tarjosi kosolti jännitystä. Lukko otti vakuuttavan 4–1-voiton Ilveksestä, TPS nollasi Pelicansin 2–0, HIFK voitti Kärpät jatkoajalla toisessa jatkoerässä ja KalPa tasoitti otteluvoitot Tapparaa vastaan voittamalla niin ikään jatkoajalla toisen jatkoerän maalilla.

Lukko – Ilves 4–1 (1–0, 1–1, 2–0)
Otteluvoitot 2–0
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Lukko oli maanantain tapaan hallitsevampi osapuoli myös tiistaina. Lukon kärkiketjujen pelurit nousivat näkyvään rooliin ja johdattivat Lukon selvään voittoon muun muassa tehokkaan ylivoimapelin avustuksella. Ottelun tehokkain pelaaja oli pisteet 2+1 taituroinut Anrei Hakulinen. Myös Eetu Koivistoinen (1+1), Robin Press (1+1) ja Daniel Audette (0+2) olivat tehotuulella. Ilveksen ainoasta maalista vastasi Joona Ikonen. Lukko vei ottelun laukaukset nimiinsä selvästi 61–39 ja Lassi Lehtinen selvisi jälleen maalillaan varsin vähin torjunnoin, joten Ilveksen pitää keksiä uusia lääkkeitä seuraavaan kohtaamiseen.

TPS – Pelicans 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)
Otteluvoitot 1–1
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

TPS:n ja Pelicansin ottelu oli lukemien valossa aivan erilainen kuin kaksikon välinen avausottelu. Maanantaina viisi maalia tykittänyt Pelicans jäi tällä kertaa tylysti nollille, kun Andrei Karejev nollasi jokaisen lahtelaisjoukkueen yrityksen. TPS otti kuusi kahden minuutin jäähyä ja Pelicans peräti kahdeksan, mutta kumpikaan joukkue ei lukuisista yrityksistä huolimatta ylivoimakuvioissaan onnistunut ennen kuin aivan loppuhetkillä, kun Lauri Pajuniemen (1+1) tyhjiin tekemä osuma syntyi yhden ylimääräisen pelaajan turvin. TPS:n toisen maalin teki Mikael Pyyhtiä.

HIFK – Kärpät 5–4 JA (3–1, 1–1, 0–2, 0–0, 1–0)
Otteluvoitot 2–0
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

HIFK otti erittäin maukkaan voiton ja siirtyi ottelusarjan voitoissa 2–0-johtoon, kun Kärpät kaatui pitkän iltapuhteen jälkeen jatkoajalla. HIFK johti ottelun puolivälissä parhaimmillaan jo 4–1, mutta Kärpät nousi sitkeästi maali kerrallaan tasoihin, pakottaen ottelun jatkoajalle. Ratkaisu nähtiin vasta toisessa jatkoerässä, kun Shaun Heshkan huitomisjäähy kostautui Kärpille. HIFK sai ylivoimakuvionsa kuosiin ja Jesse Saarinen iski ratkaisumaalin ajassa 85.26. Illan sankarina toiminut Saarinen oli samalla HIFK:n tehokkain pelaaja pisteillä 1+1. Kärpiltä Juhamatti Aaltonen (1+1) ja Cody Kunyk (0+2) jatkoivat vahvaa virettään.

Tappara – KalPa 3–4 JA (1–3, 0–0, 2–0, 0–0, 0–1)
Otteluvoitot 1–1
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Tapparan ja KalPan toinen kohtaaminen tarjosi jännitystä koko rahan edestä. KalPa aloitti ottelun todella tehokkaasti ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vierasjoukkueen 3–1-johdossa. Toisessa erässä ei maaleja nähty, vaikka kumpikin osapuoli sai useita mahdollisuuksia ylivoimalla. Päätöserässä alkoi Tapparan kiri, joka päättyi kahden maalin kautta tasalukemiin 3–3, joten joukkueet tarvitsivat lisäaikaa voittajan selvittämiseksi. Ensimmäinen jatkoerä ei vielä ratkaisua tuonut, mutta toinen jatkoerä sen tarjosi. Alexander Ruuttu nousi laidasta kohti Tapparan maalia ja laukoi vaarattoman oloisesta tilanteesta kiekon ohi Christian Heljangon ajassa 85.56 ja KalPa tasoitti ottelusarjan voitot 1–1:een.


---
Julkaisija: Markus Viljanen