Ilves ja Kärpät jatkavat neljännesfinaaleihin

16.4.2021
Ilves ja Kärpät jatkavat neljännesfinaaleihin

Kärpät kaatoi Sportin playoffsien 1. kierroksella yhteismaalein 7–3. (Kuva: Jussi Määttä)

Playoffsien 1. kierros oli Ilveksen ja Kärppien juhlaa. Ilves voitti KooKoon yhteismaalein 6–4 ja Kärpät kaatoi Sportin yhteismaalein 7–3. Ilves kohtaa neljännesfinaaleissa runkosarjan voittaneen Lukon. Kärpät saa puolestaan vastaansa runkosarjassa toiseksi sijoittuneen HIFK:n.

Ilves – KooKoo 2–3 (0–1, 0–2, 2–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ilves oli ottelun avauserässä hätää kärsimässä, kun KooKoo tykitti laukauksia tiheään tahtiin kohti kotijoukkueen maalia. KooKoo vei avauserän laukaukset nimiinsä peräti 23–2, mutta voitti erän vain 1–0 Kasperi Ojantakasen maalilla. Toisessa erässä Christian Thomas viimeisteli kaksi maalia alle minuuttiin ja KooKoo oli kirinyt Ilveksen avausottelussa hankkiman kolmen maalin johdon kiinni.

Päätöserässä Ilves sai paremmin juonesta kiinni ja kun Matias Myttynen ja Eemeli Suomi onnistuivat maalinteossa, karkasi Ilves ottelusarjan yhteismaaleissa 6–4-johtoon. KooKoo ei tästä enää toipunut, vaan Ilves jatkoi matkaansa neljännesfinaaleihin. Ilveksen maaleista kaksi syöttänyt Panu Mieho teki ottelusarjassa vahvan paluun pitkältä pelitauolta.

Kärpät – Sport 3–1 (2–0, 1–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Kärpät aloitti perjantain ottelun yhtä jämäkästi kuin torstainakin. Ottelun puolessa välissä Kärpät johti jo 3–0-lukemin, eikä Sport onnistunut kaventamaan kuin yhden maalin verran, vaikka vaasalaiset voittivatkin päätöserän laukaukset murskaavasti 34–8. Kärpät jatkaa eteenpäin kohti neljännesfinaaleita yhteismaalein 7–3. Kärppien ykkösketju oli perjantaina erittäin tehokas. Mika Pyörälä (0+3) johti joukkoja napsimalla syöttöpisteen jokaiseen kotijoukkueen maaliin. Radek Koblizek (1+1) ja Cody Kunyk (1+1) säestivät tehokkaasti. Sportin ainokaisen teki ylivoimalla Olavi Vauhkonen. Patrik Rybár torjui kotijoukkueen maalilla muikeat 35 kertaa.


---
Julkaisija: Markus Viljanen