Vierasjoukkueet voitokkaina torstain playoffs-kierroksella

15.4.2021
Vierasjoukkueet voitokkaina torstain playoffs-kierroksella

Ilves iski neljä maalia KooKoon verkkoon. (Kuva: Ella Taponen)

Torstain ensimmäinen playoffs-kierros tuotti voitot illan vierasjoukkueille. Ottelusarjat ratkotaan huomenna Tampereella sekä Oulussa.

KooKoo – Ilves 1–4 (0-2, 1-1, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves otti suuren askeleen kohti neljännesfinaaleja torstaina, kun se kaatoi KooKoon Kouvolassa. Ilves lähtee huomiseen ratkaisuotteluun kolmen maalin johdossa. Vieraiden ensimmäinen erä oli todella vahva. Joona Ikonen vei tamperelaiset johtoon ajassa 13:21. Ilves sai tärkeän pukukoppimaalin erän lopussa, kun Kalle Maalahti sooloili komean osuman ylivoimalla ohi Victor Brattsrömin.

Vieraat siirtyivät jo kolmen maalin karkumatkalle toisen erän alkajaisiksi, kun Eetu Päkkilä yllätti Brattströmin tarkalla laukauksella. Sen jälkeen oli kotijoukkueen aika iskeä. KooKoon historian ensimmäisen playoffs-maalin iski Vilmos Galló. Tästä eteenpäin KooKoo aloitti kirinsä, mutta joukkueen yritykset pysähtyivät 36 kiekkoa torjuneeseen Ilves-vahti Eetu Mäkiniemeen.

Kylmää vettä kotijoukkueen niskaan päätöserän alussa tarjoili Ilves-kapteeni Eemeli Suomi. Hyökkääjä vei vieraat taas kolmen maalin karkumatkalle alivoimalla. KooKoo ei saanut aikaan kavennusta, joten joukkue lähtee kolme maalia perässä huomiseen ratkaisuotteluun.

Sport Kärpät 2–4 (0-1, 0-2, 2-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät palaa kotijäälle kahden maalin johtoasemassa. Oululaiset näyttivät kruisailevan suvereeniin voittoon, mutta Sport taisteli itsensä kahden maalin päähän ottelun loppuhetkillä. Ensimmäiset 50 minuuttia ottelusta kuuluivat kuitenkin vieraille. Jussi Jokinen vei Kärpät johtoon ylivoimalla ajassa 17:04.

Oululaiset lisäsivät johtoaan välittömästi toisen erän alussa, kun Juhamatti Aaltonen laukoi kiekon ohi Niko Hovisen. Joukkue karkasi jo kolmen maalin päähän Cody Kunykin iskiessä ottelun lopullisen voittomaalin ajassa 33:00. Tämä ei kuitenkaan riittänyt Kärpille, vaan Otto Karvinen iski Kärppien neljännen maalin päätöserän puolivälissä.

Sitten alkoi Sportin esiinmarssi. Janne Keränen otti joukkueensa reppuselkään ja iski kaksi maalia kotijoukkueelle vajaassa neljässä minuutissa. Sportilla on 60 minuuttia aikaa kuroa Kärppien kahden maalin johto kiinni.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth