Playoffs-kevät polkaistaan käyntiin torstaina kahdella ottelulla

15.4.2021
Playoffs-kevät polkaistaan käyntiin torstaina kahdella ottelulla

Sport kaatoi Kärpät Raksilassa viime viikolla. (Kuva: Jussi Määttä)

Liigan playoffsit käynnistyvät torstaina kahdella otteluparilla. Sarjojen voittajat ratkotaan maalierolla kahdessa ottelussa.

KooKoo – Ilves
>> Kokoonpanot

KooKoo isännöi Ilvestä Kouvolassa kotijoukkueen historian ensimmäisessä playoffs-pelissä. Joukkueet olivat lähes samalla viivalla runkosarjan päättyessä, mutta illan vierasjoukkueen vahva alkukausi mahdollisti lopulta kotiedun ottelusarjan jälkimmäiseen otteluun. KooKoo saapuu ottelusarjaan huimassa vireessä. Joukkue voitti runkosarjan 10:tä viimeisestä ottelusta peräti kahdeksan. Viisi edellistä kamppailua päättyivät jokainen kouvolalaisten kolmen pisteen voittoihin.

Ilves puolestaan aloittaa playoffsit kahden ottelun tappioputkessa. Näitä otteluja edelsi kuitenkin kolmen ottelun voittoputki. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset päättyivät illan vierasjoukkueelle voitoin 3–1. Tamperelaiset saavat myös Panu Miehon takaisin pelaavaan kokoonpanoon.

KooKoon puolustus oli runkosarjassa loistavaa. Joukkue päästi kolmanneksi vähiten maaleja kaikista joukkueista. Ilves päästi 18 maalia illan isäntiä enemmän, vaikka tamperelaiset pelasivat kaksi peliä vähemmän kauden aikana. Myös tehdyissä maaleissa KooKoo vetää pidemmän korren, toki pienemmällä marginaalilla. KooKoo teki kauden aikana neljä maalia Ilvestä enemmän.

Sport Kärpät
>> Kokoonpanot

Sport isännöi Kärppiä ensimmäisen kierroksen toisessa playoffs-parissa. Molemmat joukkueet saapuvat otteluun tappion jälkeen. Sport jäi nollille HIFK:ta vastaan, Kärpät valui puolestaan kärkikuusikon ulkopuolelle hävitessä Tapparalle päätöskierroksella. Illan vierasjoukkueen kuntopuntari ei näyttänyt kauden päätyttyä toivottua lukemaa. Oululaiset ovat Liigan häntäpäässä edellisen 10 ottelun otannalla.

Marginaalit ovat kuitenkin pienet, sillä Sport on napannut edellisestä kymmenestä ottelustaan vain yhden voiton Kärppiä enemmän. Molemmat joukkueet kuuluivat Liigan keskikastiin erikoistilannepelaamisessa. Joukkueiden ylivoimat jättivät kauden aikana toivomisen varaan, mutta alivoima toimi selvästi paremmin.

Kärpät hallitsi joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia viimeistä lukuun ottamatta. Sport kaatoi oululaiset viime viikolla 3–1.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth