Filip Riska Liiga-podcastissa: ”700 pelistä saa olla jopa ylpeä”

9.4.2021
Filip Riska Liiga-podcastissa: ”700 pelistä saa olla jopa ylpeä”

Kuva: Petri Saarelainen

Filip Riska saa viikonloppuna täyteen 700 runkosarjaottelua.

Sportin Filip Riskan tavoitteet nuorena jääkiekkoilijana eivät sisältäneet pelaamista Liigassa tai mitaleiden voittamista.

– Pakko sanoa, että olen jopa vähän ylpeä siitä. Olen pieneltä paikkakunnalta Pedersörestä kotoisin. En ole ollut junnuna missään isossa organisaatiossa, vaan kasvattajaseurani on IFK Lepplax. Kun treenasimme kesäisin, isän opeilla takapihalla, niin sanoin hänelle – olisinko ollut 14 tai 15 vuotta –, että tavoitteeni jääkiekossa on, että olen joskus yhden kauden Mestiksessä niin, etten ole loukkaantuneena joka pelissä. Tavoitteeni oli pelata yksi Mestis-kausi. Hän sanoi, että se vaatii tosi paljon töitä. Nyt tulee 700 peliä täyteen. Siitä saa jopa olla ylpeä, että olen pystynyt sellaiseen suoritukseen. Pelissäni ei ole niin paljon taitoa, vaan halulla ja periksiantamattomuudella on saatu paljon, kolminkertainen Suomen mestari sanoo Liiga-podcastissa.

Riska on yksi Sportin runkopelaajista, joka jatkaa seurassa ensi kaudellakin.

– Vaasa on kotikaupunki, ja uran viimeisiä vuosia tässä vedellään. Haluan pelata kotona. Perhekin asuu täällä ja minulle on tärkeä juttu, että voimme asua saman katon alla. Minä tykkään kehityksestä tässä seurassa. Olen nähnyt Mestis-vuodet ihan pohjalla ja siitä on päästy eroon. Haluan olla mielenkiinnolla mukana tässä näkemässä, mihin asti tämä riittää. Meillä ei ole mitään hävittävää, olemme pieni seura verrattuna moneen muuhun ja meillä on vain voitettavaa tässä sarjassa, hän sanoo.

Sportin kausi on alkukauden vierasputkineen ja viime viikkojen koronakaranteeneineen käänteitä täynnä. Se on opettanut joukkueelle paljon, ja Riska näkee tärkeänä sen, että monet näistä yhteisiä kokemuksia saaneista pelaajista jatkavat ensi kaudellakin Vaasassa.

– Se on seurajohdon halu ja valmennuksen tavoite. Olemme puhuneet kauden aikana, mitä ammattilaisurheilu on. Saamme käytännössä pelipäivistä palkkaa. Työmme on olla kello 18.30-21.00 tai viikonloppuisin viideltä valmis pelaamaan. Siihen tähdätään kaikki työ. Olemme saaneet sellaiseen oppia tämän kauden aikana. Loistavaa, että suuri osa joukkueesta jatkaa. Pystymme kehittymään vielä enemmän siinä hommassa, ja niiden pelaajien paikalle, jotka eivät jatka, saadaan varmasti vielä parempia pelaajia, jotka sopivat tähän nyky-Sportiin, hän sanoo.

Riskan haastattelu on kuunneltavissa Suplan Liiga-podcastissa.


---
Julkaisija: Aija Saha