Sport matkaa Ouluun, Lukko isännöi Ilvestä

8.4.2021
Sport matkaa Ouluun, Lukko isännöi Ilvestä

Kärpät ja Sport kohtaavat Oulussa. (Kuva: Samppa Toivonen)

Torstain kierroksella pelataan neljä ottelua. Ilta on täynnä panosta, sillä useassa ottelussa pelataan vielä tärkeistä pisteistä.

Jukurit - JYP
>> Kokoonpanot

Jukurien ja JYPin välisessä ottelussa ei pahemmin panosta enää ole. Kumpikin on menettänyt mahdollisuutensa playoffs-otteluiden pelaamiseen. Joukkueet ovat pelanneet kauden aikana vastakkain jo viidesti, keskinäisten voittojen ollessa JYPin eduksi 3–2. Jukurit on tosin voittanut kaksi edellistä kohtaamista. JYP-hyökkääjä Robert Rooba on maalipörssissä toisena, mutta nousu ykköseksi vaatisi poikkeuksellisen kovaa maalitykitystä jäljellä olevissa otteluissa.

Kärpät - Sport
>> Kokoonpanot

Kärpät on vielä kuudennella sijalla, mutta elleivät peliotteet ala parantua, tippuvat oululaiset väistämättä kuuden parhaan joukosta. Kärpät on hävinnyt neljä viimeisintä otteluaan ja huomattavaa on, että joukkueen ykkösketju on ollut pitkään tehoton. Kärppien ykkössentteri ja kultakypärä Cody Kunyk on jo viiden ottelun pisteettömässä putkessa. Sportilla on hyvät mahdollisuudet raivata tiensä playoffseihin, mikäli jäljellä olevista kolmesta ottelusta tarttuu mukaan muutama tarvittava piste. Sport on parhaillaan kolmen ottelun tappioputkessa, joten petrattavaa löytyy.

Lukko - Ilves
>> Kokoonpanot

Lukko voi torstai-illan voitolla varmistaa runkosarjan voiton, sillä HIFK ei enää pystyisi nousemaan raumalaisten ohi, vaikka voittaisikin loput ottelunsa. Lukolla on tähän myös varsin hyvä sauma, sillä meneillään on vakuuttava viiden ottelun voittoputki. Ylivoima toimii tehokkaasti, mutta alivoimapelaaminen ei ole viime otteluissa vakuuttanut, vaikka Lukko onkin koko kauden otannalla sarjan paras alivoimajoukkue. Ilves palasi tiistaina taas otteluiden pariin pitkän karanteenin jälkeen ja tuloksena oli 4–0-voitto Sportia vastaan. Joukkueet kohtasivat viimeksi pari viikkoa takaperin, jolloin Ilves oli parempi lukemin 4–3.

Tappara - TPS
>> Kokoonpanot

Tappara on kohentanut asemiaan sarjataulukossa kolmella peräkkäisellä voitolla. Tappara on pystynyt napsimaan niukkoja voittoja, vaikka erikoistilannepelaaminen takkuaakin aavistuksen. Christian Heljanko on ollut viime aikoina maalillaan varsin vakuuttava, eikä taakse ole uponnut juurikaan kiekkoja. TPS:llä on viimeisissä otteluissaan vielä paljon panosta, mikäli joukkue haluaa varmistaa kolmannen sijansa. Turkulaisten vire on kuitenkin laskusuunnassa, mistä kertoo neljän ottelun tappioputki.


---
Julkaisija: Markus Viljanen