Lukko nappasi runkosarjan voiton, Sport varmisti playoffs-paikan

8.4.2021
Lukko nappasi runkosarjan voiton, Sport varmisti playoffs-paikan

Lukko juhlii runkosarjan voittoa. (Kuva: Elmeri Elo)

Lukko varmisti torstaina seurahistoriansa ensimmäisen runkosarjan voiton, Sport varmisti paikkansa playoffseissa, JYP tiputti Jukurit sarjajumboksi ja TPS katkaisi tappioputkensa voittamalla Tapparan.

Jukurit – JYP 2–5 (1–1, 1–2, 0–2)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

JYP voitti Jukurit jumbokamppailussa lukemin 5–2 ja nousi samalla pois sarjataulukon viimeiseltä sijalta tiputtaen juuri Jukurit tilalleen. Maalipörssin kakkossijalla oleva JYP-hyökkääjä Robert Rooba oli vahvasti esillä viimeistelemällä maalin niin alivoimalla kuin ylivoimallakin. Myös Jerry Turkulainen (1+1) ja Mikko Salmio (0+2) olivat tehokkaina. Liiga-debyyttinsä pelannut vasta 16-vuotias Joakim Kemell onnistui heti maalinteossa. Jukurien maaleista vastasivat Jesper Piitulainen ja Pontus Netterberg.

Kärpät – Sport 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Sport varmisti playoffs-paikkansa voittamalla Kärpät Oulussa. Tasaisessa ottelussa ei juuri maaleilla juhlittu, mutta niitäkin syntyi. Janne Keränen vei Sportin johtoon avauserän lopulla, mutta Radek Koblizek tasoitti heti toisen erän alkuun. Turo Asplund vei Sportin uudelleen johtoon kahden pelaajan ylivoimalla ajassa 27.43, ja tämä jäi myös ottelun voittomaaliksi. Stuart Percy viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Lukko – Ilves 4–3 (1–0, 0–2, 0–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Lukko otti jo kuudennen voiton putkeen ja varmisti samalla runkosarjan voiton ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan. Ilves antoi Lukolle torstai-illassa varsin väkevän vastuksen ja maaleja tehtailtiin vuorotellen puolin ja toisin. Voittomaali syntyi lopulta ajassa 57.13, kun Robin Press laukoi rangaistuslaukauksesta Lukon 4–3-johtoon. Pressin (1+1) lisäksi kaksi pistettä kirjauttivat myös kaksi maalia tehnyt Eetu Koivistoinen sekä Eemeli Suomi (0+2).

Tappara – TPS 2–3 (0–0, 0–2, 2–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Tapparan kolmen ottelun voittoputki katkesi, kun TPS teki onnistuneen retken Tampereelle. Voitto oli TPS:lle jo kolmas peräkkäinen Tapparaa vastaan. Samalla TPS päätti neljän ottelun tappioputkensa. TPS:n Josh Kestner (1+1) oli ottelun tehokkain pelaaja. Voiton ansiosta TPS paranteli asemiaan sarjataulukon kolmannella sijalla, kun taas Tappara tipahti seitsemänneksi.


---
Julkaisija: Markus Viljanen