Lukko voitti Ässät viidennen kerran kuluvalla kaudella, KalPa nollasi Jukurit

1.4.2021
Lukko voitti Ässät viidennen kerran kuluvalla kaudella, KalPa nollasi Jukurit

Lukko oli jälleen Ässiä etevämpi. (Kuva: Elmeri Elo)

KalPa jatkoi voittoputkeaan, Lukko voitti Ässät jo viidennen kerran tällä kaudella ja HPK haki tärkeän voiton Oulusta. Lue raportista torstain kierroksen pääkohdat.

KalPa – Jukurit 3–0 (1–0, 0–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

KalPa otti neljännen peräkkäisen voiton, kun Jukurit kaatui Kuopiossa 3–0-lukemin. Kotijoukkue sai unelmastartin otteluun, kun Juuso Könönen onnistui maalinteossa vain puolen minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen maalihanat menivät pitkäksi aikaa kiinni, vaikka kumpikin osapuoli sai useita tilaisuuksia maalintekoon ylivoimalla. Kotijoukkue lisäsi höyryä päätöserän alkupuolella, kun Jeremy Bracco ja Benjamin Korhonen parantelivat maaleillaan johtoasemaa. Tähän ottelun maalit jäivätkin ja KalPa nappasi kolmen pisteen potin. Eero Kilpeläinen torjui kauden kuudennessa nollapelissään vain 15 kertaa.

Kärpät – HPK 1–3 (0–2, 1–1, 0–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

HPK jatkoi voitokasta viikkoaan hakemalla Oulusta maistuvan 3–1-vierasvoiton. HPK oli heti avauserässä varsin tehokas ja johti kymmenen minuutin jälkeen jo 2–0-lukemin Jere Innalan ja Petri Kontiolan maaleilla. Tino Metsävainio kavensi lukemat 1–2:een toisen erän alussa, mutta Ossi Ikonen kuittasi HPK:n takaisin kahden maalin johtoon vain 13 sekuntia Metsävainion maalin jälkeen. Päätöserässä ei enää lisäosumia nähty, vaikka Kärpät painosti erittäin vahvasti. Tappio oli oululaisille kolmas putkeen.

Lukko – Ässät 6–3 (1–1, 2–1, 3–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Lukko ja Ässät kohtasivat viidettä kertaa kuluvalla kaudella ja tälläkin kertaa Lukko oli parempi osapuoli. Kahden erän jälkeen ottelu oli vielä varsin tasainen lukemiltaan ja päätöserään lähdettiin Lukon 3–2-johdossa. Lukko vei kuitenkin kolmannen erän nimiinsä 3–1 ja raumalaisten kolmas peräkkäinen voitto tuli toteen. Robin Press (1+2), Sebastian Repo (2+1), Anrei Hakulinen (1+2) ja Daniel Audette (0+3) olivat kotijoukkueen tehonelikko. Jakob Stenqvist (1+1) ja Sebastian Wännström (0+2) napsivat parhaat pisteet Ässien riveissä. Joukkueiden kauden keskinäiset voitot ovat nyt Lukon hyväksi 5–0, maalieron ollessa 31–8.

Pelicans – TPS 4–3 VL (1–1, 1–1, 1–1, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Pelicans ja TPS etenivät kaksi ensimmäistä erää erittäin tasaisissa merkeissä, kun maaleja tehtiin vuorotahtiin. Sama rytmi jatkui myös päätöserässä, eikä joukkueiden välille saatu eroa vielä jatkoajallakaan, joten voittaja ratkesi vasta voittomaalikilpailussa. Rudolf Cerveny ja Hannes Björninen johdattivat lopulta hienoilla maaleillaan Pelicansin voittoon, kun TPS:n yritykset epäonnistuivat.Hannes Björninen (2+0), Julius Bergman (0+2) ja Waltteri Merelä (0+2) olivat kotijoukkueen tehopelaajia. Ruslan Ishakov (1+1) oli TPS:n tehokkain.

SaiPa – Tappara 1–2 (0–0, 1–2, 0–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Pitkän tauon jälkeen paluun peleihin tehneelle SaiPalle ei jäänyt torstain taistelusta mitään käteen, kun Tappara haki Lappeenrannasta niukan 2–1-voiton. Ottelun kaikki maalit nähtiin toisessa erässä, kun Tapparalta osuivat Michal Moravcik ja Petteri Puhakka ja SaiPalta Tomas Zaborsky. Tappara jatkoi voitokasta viikkoaan, mutta SaiPalle tappio oli puolestaan jo 11:s putkeen. Tappara ja SaiPa ovat kohdanneet tällä kaudella neljästi ja Tappara on voittanut jokaisella kerralla.


---
Julkaisija: Markus Viljanen