Kuukauden pelaajaksi valittu TPS:n Andrei Karejev: ”Taistelemme pokaalista!”

1.4.2021
Kuukauden pelaajaksi valittu TPS:n Andrei Karejev: ”Taistelemme pokaalista!”

Kuva: Teemu Saarinen

Kuusi voittoa kahdeksasta ottelusta toivat TPS:n Andrei Karejeville valinnan maaliskuun pelaajaksi.

Andrei Karejevin valinta Liigan kuukauden pelaajaksi on laatuaan ensimmäinen TPS-pelaajan kohdistunut valinta sitten marraskuun 2014. Silloinkin valinta kohdistui nimenomaan maalivahtiin, Teemu Lassilaan.

– Se on minulle suuri kunnia ja olen erittäin tyytyväinen tullessani valituksi kuukauden parhaaksi pelaajaksi. Mutta tämä on koko joukkueen ansiota. Kaverit tekivät työnsä hyvin, mistä tämä on tuloksena, Karejev kertoo.

Moskovalaissyntyinen maalivahti voitti TPS:lle maaliskuussa kaikkiaan kuusi ottelua. Kuukauteen mahtui myös yksi nollapeli, ja kiekot tarttuivat ja pysähtyivät 93,66-prosenttisesti. Karejevin taakse tehtiin kahdeksassa ottelussa vain 13 maalia.

– Se oli koko joukkueen työn ansiota. Teemme töitä kaikki yhdessä ja yritämme toteuttaa valmentajan ohjeita, hän sanoo.

Karejevin torjuntavastuu TPS:n maalilla on kasvanut hurjasti sen jälkeen, kun Ukko-Pekka Luukkonen palasi Pohjois-Amerikkaan. Sitä ennen pelimäärät jakautuivat maalivahtien välillä suhteellisen tasan.

Karejev on ennen torstain kierrosta pelannut minuuttimääräisesti viidenneksi eniten kaikista Liigan maalivahdeista ja voittoja hänellä on kolmanneksi eniten. Suuri peliaika ja -määrä miellyttävät.

– Yritän tehdä oikeita asioita, joita Ari ja minä harjoittelemme. Yritän pitää keskittymisen oikeissa asioissa, hän kuittaa ja kertoo viihtyneensä Turussa erinomaisesti.

– Vaimoni ja minä olemme erittäin tyytyväisiä Turussa. Rakastuimme tähän kaupunkiin ja maahan!

Karejevin oma vire ja tuntuma ovat myös parantuneet ajan myötä.

– Nyt tunnen oloni jo paljon paremmaksi kuin kauden alussa. Olen sopeutunut uuteen maahan, joukkueeseen ja liigaan. Meillä on hyvät suhteet Ari Moisasen kanssa, mikä on erittäin tärkeää maalivahdille, hän sanoo viitaten TPS:n maalivahtivalmentajaan.

– Isot harjoitusmäärät auttavat minua tulemaan paremmaksi. Mutta yhtä tärkeä asia on Ari Moisasen johtama koulutusprosessi. Haluan todella kehittyä hänen johdollaan, Karejev jatkaa.

Miten kuvailisit itseäsi maalivahtina?

– Voi, tämä on vaikea kysymys, ehkä on parempi kysyä maalivahtivalmentajalta. Voin vain sanoa, että haluan kehittyä joka päivä, enkä ole tyytyväinen jo saavutettuihin asioihin. Rakastan työntekoa.

Karejevilla on kokemusta KHL:stä jo usean kauden ajalta. Kolme viimeistä kautta hän torjui suurseura Ufan maalilla.

– Tärkein ero (sarjojen välillä) on se, että Liigassa pelataan avoimempaa jääkiekkoa ja tulee enemmän maalipaikkoja. KHL:ssä peli on tiiviimpää ja taistelu tulosten eteen on kovempaa. Mutta maalivahdin päätavoite missä tahansa liigassa on pysäyttää kiekko, hän nauraa.

Karejev odottaa jo suurella innolla playoffsien alkua.

– Playoffsit ovat kauden parasta aikaa. Valmistaudumme hyvin ja taistelemme pokaalista! Ei ole mitään syytä ajatella paineita. On ohjattava keskittyminen oikeisiin asioihin, hän sanoo.

TPS kohtaa torstaina vieraissa Pelicansin ja lauantaina kotonaan Lukon.

***

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Aija Saha