HIFK luovuttaa 6.4. pelattavaksi merkityn ottelun Kärppiä vastaan

1.4.2021
HIFK luovuttaa 6.4. pelattavaksi merkityn ottelun Kärppiä vastaan

HIFK on ilmoittanut keskiviikkona 31.3. Liigalle ja Kärpille, ettei se pysty osallistumaan seuraavaan sille merkittyyn otteluun 6.4. Poikkeussäännön mukaisesti joukkue merkitään hävinneeksi ottelun.

Liigassa on jouduttu ottamaan käyttöön poikkeussääntöjä tällä kaudella, jotta kauden läpivieminen ja urheilullisesti paras mahdollinen lopputulos voitaisiin varmistaa. Liigahallitus päätti kauden alussa joukkueiden sijoitusten määräytymisestä runkosarjassa koronaepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa niin, että sarjasijoitus voi määräytyä tarvittaessa pistekeskiarvon perusteella. Liigahallitus vahvisti tämän poikkeussäännön käyttöönoton 15.3.

Liigahallitus päätti samassa kokouksessa 15.3. poikkeussäännöstä sellaisessa tilanteessa, että joukkue ei tartuntatautiviranomaisen määräämän karanteeniajan jälkeen ole kykenevä pelaamaan runkosarjaohjelmassa seuraavaa tai seuraavia sille merkittyjä otteluita. Päätöksen mukaan viranomaisen määräämän karanteeniajan jälkeen otteluita ei voida enää peruuttaa, vaan joukkueen on luovutettava ottelu vastustajalle, ja joukkue merkitään hävinneeksi 0-1. Sarjapisteet jaetaan tuloksen mukaisesti. Joukkue voi luovuttaa ottelun ainoastaan lääkärin ilmoittamasta painavasta syystä ilman muita seuraamuksia.

HIFK:n joukkueessa todettiin maaliskuun aikana useampia koronavirustartuntoja ja joukkue oli karanteenissa 14 vuorokauden ajan. Karanteeni päättyi 27.3. HIFK on ilmoittanut Liigalle ja Kärpille keskiviikkona 31.3., ettei se pysty osallistumaan ensi tiistaina 6.4. sille merkittyyn otteluun Kärppiä vastaan, koska HIFK:ssa oli suuri määrä sairastuneita pelaajia eikä heidän toipumisensa ole edennyt niin, että HIFK kykenisi pelaamaan kyseisen ottelun.

- HIFK:n lääkärin tämän hetken arvion mukaan saamme riittävän määrän pelaajia takaisin kokoonpanoon ensi viikon lopulla. Emme voi vaarantaa pelaajiemme terveyttä ja siksi emme pysty osallistumaan ensi tiistain otteluun, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

- Tämä on todella valitettava tilanne, mutta meidän on toimittava yhteisesti sovittujen sääntöjen mukaisesti eikä ottelua voida siirtää tai perua. Pelaajien terveys on kuitenkin aina etusijalla, kommentoi Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä.


---
Julkaisija: Aija Saha