Lukko katkaisi tappioputkensa puolustusvoittoisessa kamppailussa

26.3.2021
Lukko katkaisi tappioputkensa puolustusvoittoisessa kamppailussa

Lassi Lehtinen nousi Liigan nollapelitilaston kärkeen. (Kuva: Elmeri Elo)

Lukko palasi takaisin voittojen tielle perjantaina. Samalla Lassi Lehtinen nousi Liigan tämän kauden nollapelitilaston kärkeen.

HPK – KooKoo 1–2 (0-0, 1-0, 0-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoon kolmannen erän maalit riittivät täyteen pistepottiin perjantaina. Joukkue oli tappiolla päätöserän alkaessa, mutta onnistui kampeamaan itsensä tasoihin ja lopulta johtoon ottelun loppuhetkillä. HPK aloitti maalinteon toisessa erässä. Markus Nenonen iski kauden 11. maalin ohi Victor Brattsrömin. Vierasjoukkue tasoitti ottelun ajassa 46:19, kun Samuli Ratinen iski kiekon HPK:n verkkoon. Reilu 10 minuuttia myöhemmin KooKoon kultakypärä Ahti Oksanen iski ottelun voittomaalin vain neljä minuuttia ennen päätössummeria. HPK haki tasoitusta ilman maalivahtia tuloksetta. Vierasjoukkue on nyt voittanut kolme ottelua putkeen.

KalPa – JYP 4–1 (2-0, 1-0, 1-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa nappasi viikon toisen voittonsa JYPistä ja vieläpä samoin lukemin. Kotijoukkue oli ottelussa kuljettajan paikalla lähes koko ottelun. Se aloitti maalinteon Juuso Könösen toimesta reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen. Seuraavasta kahdesta osumasta vastasi KalPan kultakypärä Kai Kantola. Molemmat maalit syntyivät ylivoimalla. JYP kavensi lukemia päätöserässä Brad Lambertin ohittaessa Matej Tomekin. Kuopiolaisryhmä viimeisteli ottelun loppulukemat tyhjään maaliin Sami Tavernierin Liiga-uran avausmaalilla.

Lukko – Tappara 2–0 (0-0, 0-0, 2-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko kaatoi Tapparan kahdella viime hetken osumalla perjantai-iltana. Todella tiiviissä puolustuskamppailussa olivat maalipaikat harvassa. Christian Heljanko sekä Lassi Lehtinen torjuivat kaikki laukaukset kolmanteen erään mentäessä. Heljanko ohitettiin ensimmäistä kertaa reilu neljä minuuttia ennen ottelun loppua Toni Koiviston kauden kahdeksannella osumalla. Aleksi Saarela viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. 28 kertaa torjunut Lehtinen siirtyi kauden kuudennella nollapelillään Liigan kärkeen nollapelitilastossa.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth