Pelicans nollasi Lukon Raumalla - HIFK jatkoi pisteputkeaan

6.3.2021
Pelicans nollasi Lukon Raumalla - HIFK jatkoi pisteputkeaan

Pelicans katkaisi Lukon voittoputken. (Kuva: Tomi Natri)

Pelicans on vasta toinen joukkue tällä kaudella, joka on onnistunut voittamaan Lukon Raumalla.

HPK – HIFK 1–2 JA (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK kaatoi HPK:n kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Puolustusvoittoisen kamppailun kaikki osumat nähtiin vasta toisen erätauon jälkeen. HPK iski ensin, kun Arto Laatikainen pommitti kotijoukkueen johtoon ylivoimalla ajassa 43:11. HIFK tuli tasoihin niin ikään ylivoimalla reilu 10 minuuttia myöhemmin. Jesse Saarinen iski kauden kolmannen osuman ja lähetti ottelun lopulta jatkoajalle. Jatkoerää ei ehditty pelata kuin reilu minuutti, kunnes ratkaisu saatiin. Sebastian Dyk nousi illan sankariksi iskiessään kiekon ohi HPK-vahti Daniel Lebedeffin. Maali oli ruotsalaiselle kauden kymmenes. Voitolla vierasjoukkue siirtyi kahdeksan pisteen päähän sarjakärjestä.


JYP – Ilves 4–6 (1-1, 1-3, 2-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP sekä Ilves tarjosivat kannattajilleen jälleen maalirikkaan ottelun, kun vierasjoukkue vei kauden kolmannen keskinäisen ottelun nimiinsä 6–4. Joukkueiden otteluissa on nyt tehty yhteensä 30 maalia. Vierasjoukkue ehti johtaa ottelua kahden erän jälkeen jo kahdella maalilla, mutta JYP kampesi itsensä tasoihin, kun kolmatta erää oli jäljellä vajaat kuusi minuuttia. Vain hetki myöhemmin Ilves kuitenkin palautti johtoasemansa Teemu Lepauksen maalilla. Jarkko Parikka viimeisteli lukemat tyhjiin. Kotijoukkueen kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi totuttuun tapaan ilmiliekeissä oleva Robert Rooba. Ilveksen parhaat pistemiehet olivat tyhjiin viimeistellyt Parikka (1+1) sekä kaksi syöttöpistettä kirjannut Matias Myttynen.

Kärpät – Ässät 4–1 (2-0, 1-1, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät palasi lauantaina voittokantaan kaivaen Ässien kuoppaa syvemmälle. Vierasjoukkueen tappioputki on jo kahdeksan ottelun mittainen. Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti iskemällä avausmaalin jo reilun minuutin pelin jälkeen. Mikko Niemelä vei kotijoukkueen johtoon ajassa 01:49. Otto Karvinen lisäsi Kärppien johtoa reilu 12 minuuttia myöhemmin. Osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Ässät kavensi lukemia Lenni Killisen iskettyä kiekon maaliin toisessa erässä, mutta lähemmäs tasoitusta vierasjoukkue ei päässyt. Cody Kunyk vei kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon ottelun puolivälissä. Aleksi Mustonen viimeisteli ottelun loppulukemat tyhjään maaliin. Kotijoukkueen paras pistemies oli kaksi syöttöpistettä antanut Aku Räty.

KooKoo – KalPa 1–2 (1-0, 0-0, 0-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa kasvatti KooKoon tappioputken jo neljän ottelun mittaiseksi, kun se ryösti onnistuneesti kaikki kolme pistettä mukaansa Kouvolasta. Kotijoukkue iski kuitenkin ottelun avausmaalin reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Asialla oli KooKoon kultakypärä Ahti Oksanen. Maali oli 27-vuotiaalle kauden 15:ta. Seuraavaa osumaa jouduttiin odottamaan kolmannen erän alkuun asti, milloin Severi Immonen toi vierasjoukkueen tasoihin. Tästä reilu minuutti ja Aleksi Klementti iski ottelun voittomaalin KalPalle. Osumaa varjosti ikävä yhteentörmäys Kai Kantolan sekä KooKoo-vahti Viktor Brattsrtömin välillä. KooKoo joutui vaihtamaan loukkaantuneen maalivahtinsa paikalle Joona Voutilaisen. Lisäosumia ei ottelussa nähty, joten KalPa kirjautti neljännen peräkkäisen voittonsa.

Lukko – Pelicans 0–1 (0-1, 0-0, 0-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicans oli lauantaina tyly vieras , kun se nollasi sarjakärki Lukon. Tappio oli kotijoukkueelle vasta toinen Raumalla tällä kaudella. Ottelun ainokainen nähtiin ensimmäisen erän lopussa, kun Iikka Kangasniemi iski kiekon ohi Lassi Lehtisen. Loppuottelu olikin maalivahtien taistoa. Lehtinen torjui yhteensä 18 kertaa, mutta vastustajan maalinsuulla seisoi vielä vankempi muuri. Patrik Bartosak torjui kaikki 28 Lukon laukausta ja nappasi kauden toisen nollapelinsä.

SaiPa – TPS 1–6 (0-3, 0-2, 1-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS jatkoi voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi, kun se tylytti SaiPaa Lappeenrannassa. Tappio oli kotijoukkueelle puolestaan seitsemän putkeen. TPS:n leiristä peräti 13 pelaajaa kirjautti pisteen tililleen illan ottelussa. Vierasjoukkue karkasi jo ensimmäisen erän jälkeen kolmen maalin johtoon. Lopulta ottelun ensimmäiset kuusi osumaa oli merkattu vieraille, ennen Tomas Zaborskyn kavennusosumaa neljä minuuttia ennen loppua. TPS:n ottelun paras pistemies oli kaksi maalia iskenyt Markus Nurmi. Osumiensa ansiosta Nurmi nousi maalipörssin viidenneksi tasoihin joukkuekaveri Josh Kestnerin kanssa.

Tappara – Sport 5–3 (2-2, 2-1, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara palasi takaisin voittokantaan, kun se kaatoi Sportin tasaisessa kamppailussa. Joukkueet vaihtoivat johtoasemaa useasti ottelun aikana. Ensimmäisessä erässä nähtiin neljä maalia, kaksi molemmilta joukkueilta. Kristian Kuusela vei Tapparan johtoon, mutta Sport kampesi itsensä tasoihin ja lopulta ohi. Maaleista vastasivat Erik Riska sekä Janne Keränen. Blake Parlett toi kotijoukkueen tasoihin ennen erän päätöstä. Tappara siirtyi toisessa erässä johtoon kahdestikin. Ensimmäisellä kerralla Niclas Lucenius tasoitti pelin jälleen, mutta Tapparan illan kolmas ylivoimaosuma osoittautui ratkaisevaksi. Maksim Matushkin iski ottelun voittomaalin toisen erän lopussa. Kristian Tanus viimeisteli ottelun loppulukemat heti kolmannen erän alkuun.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth