Liigan kuntopuntarin kärkipäät kohtaavat Hämeenlinnassa

6.3.2021
Liigan kuntopuntarin kärkipäät kohtaavat Hämeenlinnassa

HPK sekä HIFK kohtaavat Hämeenlinnassa. (Kuva: Juuso Pellava)

Lauantain Liiga-kierros tarjoaa viihdettä täyden kierroksen edestä. Huippuvireiset HIFK sekä HPK kohtaavat Hämeenlinnassa.

HPK – HIFK
>> Kokoonpanot

Kuntopuntarin kärjessä majailevat HIFK sekä HPK kohtaavat Hämeenlinnassa lauantaina. Molemmat joukkueet pelasivat eilen päinvastaisella menestyksellä. HIFK kaatoi Kärpät Helsingissä, HPK puolestaan koki rökäletappion Sportia vastaan. HPK:n mainio pisteputki tuli päätökseen eilen. HIFK on napannut pisteitä kahdeksasta peräkkäisestä ottelusta. HPK joutuu lähtemään otteluun ilman Liigan pistepörssin kärkinimeä Petri Kontiolaa. Hyviäkin uutisia löytyy, sillä Jere Innala palaa isäntien kokoonpanoon. Mainion pisteputkensa ansiosta hämeenlinnalaiset ovat siirtyneet yhdeksän pisteen päähän playoffs-paikasta. HIFK on puolestaan sarjataulukon toinen.

JYP – Ilves
>> Kokoonpanot

Ailahtelevasti pelanneet JYP sekä Ilves kohtaavat toisensa Jyväskylässä lauantaina. Vierasjoukkue matkaa otteluun hyvillä mielin, sillä se kaatoi Tapparan perjantaina Tampereen paikalliskamppailussa. JYP hävisi puolestaan Pelicansille. Kotijoukkue on onnistunut nousemaan Liigan sarjataulukon viimeiseltä sijalta ylöspäin, mutta Jukurit on tasapisteissä hurrikaanipaitojen kanssa. Ilves jahtaa puolestaan suoraa playoffs-paikkaa. Tamperelaiset ovat tällä hetkellä kahdeksantena. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Maalirikkaissa otteluissa Ilves on vienyt kolme pistettä nimiinsä joka kerralla.

Kärpät Ässät
>> Kokoonpanot

Seitsemän ottelun tappioputkessa rypevä Ässät matkaa Ouluun Kärppien vieraaksi. Eilen Helsingissä tappion kokenut Kärpät on ensimmäistä kertaa tappioputkessa sitten tammikuun lopun. Tukevasti playoffs-paikassa kiinni ollut vierasjoukkue on valahtanut sarjataulukossa sijalle 11. Hyvä uutinen patapaidoille on se, että joukkue on onnistunut nappaamaan pisteitä tappioista huolimatta. Joukkue on jäänyt vain kerran pisteittä edellisessä viidessä ottelussa. Kärppienkin tilanne näyttää hyvältä. Kaksi edellistä tappiota ovat olleet yhden maalin otteluita. Joukkue on onnistunut myös voittamaan illan vieraita vastaan kaksi ottelua kolmesta tällä kaudella.

KooKoo – KalPa
>> Kokoonpanot

Kuntopuntarin vastakkaisia päitä edustavat KooKoo sekä KalPa kohtaavat kouvolassa. Kolmen ottelun tappioputkessa oleva KooKoo yrittää palata voittojen tielle joukkuetta vastaan, jonka se on jo kerran tällä kaatanut. Kauden toistaiseksi ainoa keskinäinen päättyi kotijoukkueen voittoon jatkoajalla tammikuussa. KalPa on puolestaan kolmen ottelun voittoputkessa. Se on noussut sarjataulukossa neljänneksi vain pisteen päähän TPS:tä. Illan vierasjoukkueen puolustus sekä maalivahtipeli on toiminut loistavasti. Kuopiolaiset ovat päästäneet kolmanneksi vähiten maaleja koko Liigassa. Kahdeksan pistettä KalPaa perässä oleva KooKoo on päästänyt vain kaksi maalia enemmän. Kotijoukkueen tuore hankinta Saku Kinnunen debytoi illan ottelussa.

Lukko – Pelicans
>> Kokoonpanot

Loistavassa vireessä pelaavat Lukko sekä Pelicans kohtaavat Raumalla. Kotijoukkue on voittanut neljä ottelua putkeen, tosin kolme näistä voitoista on tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Pelicans on toipunut tappioputkestaan ja voittanut neljä ottelua viidestä. Kotijoukkue on ollut lähes lyömätön Raumalla. Ainoa tappio kotiluolastaan tapahtui kauden alussa KalPalle. Joukkueet ovat kohdanneet vain kertaalleen tällä kaudella. Tammikuun ottel päättyi Pelicansin 4–2-voittoon. Pelicans-kapteeni Hannes Björnisen paluu jäälle on ollut elintärkeää vierasjoukkueelle. Kahteen pelattuun otteluun Björninen on iskenyt viisi pistettä.

SaiPa – TPS
>> Kokoonpanot

SaiPa yrittää katkaista kuuden ottelun tappioputkeaan lauantaina TPS:ää vastaan. Kaksi ottelua peräkkäin voittanut vierasjoukkue yrittää kuroa piste-eroa HIFK:n kiinni jatkamalla hyvää virettään. SaiPalla on kuitenkin tuoreiden jalkojen etu. Joukkue pelasi edellisen kerran keskiviikkona. Turkulaiset joutuivat hakemaan voittoaan Jukureita vastaan eilen voittolaukauskilpailusta asti. Kauden kaksi edellistä kohtaamista ovat päättyneet illan vierasjoukkueen voittoihin.

Tappara – Sport
>> Kokoonpanot

Viimeisessä playoffs-paikassa kiinni oleva Sport matkaa Tampereelle Tapparan vieraaksi. Vierasjoukkue voitti Liigan kuumimman joukkueen HPK:n eilen murskalukemin. Tappara koki tappion paikallisviholliselle Ilvekselle. Tappara majailee kuudentena yhdeksän pisteen päässä toisesta sijasta. Sport pitää hallussaan sijaa 10 kahden pisteen turvin. Tapparan maalilla aloittaa TPS:stä takaisin Tampereelle palannut Kari Piiroinen. Ottelu on 19-vuotiaalle kauden kolmas. Illan kohtaaminen on joukkueille peräti kuudes tällä kaudella. Sport on vienyt tasaväkisistä otteluista nimiinsä kolme. Viimeisin kamppailu pelattiin helmikuun alussa. Tällöin voiton nappasi Tappara.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth