Ville Leskisen hattutemppu kaatoi Kärpät

5.3.2021
Ville Leskisen hattutemppu kaatoi Kärpät

Ville Leskinen taituroi hattutempun Kärppiä vastaan. (Kuva: Juuso Pellava)

Ville Leskinen tulitti hattutempun Kärppiä vastaan, Sport katkaisi HPK:n pitkän pisteputken ja Ilves voitti Tapparan kolmatta kertaa tällä kaudella. Lue raportista tiivistys perjantai-illan tapahtumista.

HIFK – Kärpät 4–3 (1–1, 0–0, 3–2)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

HIFK siirtyi ensimmäisen kerran johtoon yhdeksän minuutin pelin jälkeen Ville Leskisen maalilla. Kauaa ei Kärpät aikaillut tasoituksensa kanssa, kun illan toinen ylivoimapeli tuotti tulosta – maalintekijänä Tuukka Tieksola. Maalittoman toisen erän jälkeen Leskinen vei toisella maalillaan HIFK:n uudestaan johtoon ajassa 46.33, mutta jälleen Kärpät tuli tasoihin vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Jesse Saarinen (1+2) vei tovin kuluttua HIFK:n jälleen johtoon ja pian Leskinen viimeisteli hattutempun täyteen. Kärpät kavensi vielä ilman maalivahtia, mutta pisteet jäivät Helsinkiin.

Ilves – Tappara 4–1 (0–0, 3–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ilves voitti Tapparan jo kolmatta kertaa tällä kaudella, kun paikallisvastustaja taipui 4–1. Vaikka Tappara tulitti ottelun loppua kohden suuren määrän laukauksia, ei tulosta syntynyt, vaan Ilves puolusti pahimmat tilanteet pois. Teemu Lepaus päätti 12 pelin maalittoman putkensa tyylikkäästi tekemällä kaksi maalia. Eemeli Suomi (0+3) toimi tehokkaasti syöttelijän roolissa. Tapparan ainoasta maalista vastasi Jukka Peltola.

Jukurit – TPS 2–3 VL (1–0, 0–1, 1–1, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

TPS voitti Jukurit jo toistamiseen tämän viikon aikana. Ottelu oli varsin tasainen, eikä varsinainen peliaika riittänyt selvittämään joukkueiden välistä paremmuutta ja jatkoajalle lähdettiin lukemista 2–2. Jatkoajalla ei maaleja nähty, vaan ratkaisu syntyi lopulta voittomaalikilpailun 10. parissa, kun Josh Kestner iski ratkaisevan maalin TPS:lle. Aleksandr Jakovenko (2+0), Anssi Löfman (0+2) ja Jesper Piitulainen merkkauttivat kaksi pistettä. Tappio oli Jukureille jo 11:s peräkkäinen.

KalPa – Ässät 2–1 JA (1–0, 0–0, 0–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ässät hävisi jo seitsemännen peräkkäisen ottelun, kun KalPa voitti porilaiset jatkoajalla Kuopiossa. Ässät hävisi samalla jo kolmannen ottelun putkeen jatkoajalla. Juuso Könönen vastasi ottelun avausmaalista ajassa 07.06 ja seuraavaa maalia saatiin odottaa aina päätöserän alkuun asti, kunnes Jasper Lindsten toi Ässät tasoihin kauden kolmannella maalillaan. Ottelu venyi jatkoajalle, jossa Aapeli Räsänen ratkaisi voiton kotijoukkueelle.

Pelicans – JYP 3–1 (1–1, 1–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Pelicans ja JYP kohtasivat neljättä ja viimeistä kertaa kuluvan kauden runkosarjassa. Lahtelaiset olivat jälleen kerran JYPiä etevämpiä ja voittivat keskinäisen ottelun neljättä kertaa. Pisteet menivät Pelicansin ja JYPin tämän kauden keskinäisissä kohtaamisissa Pelicansille puhtaasti 12–0. Aleksi Laakso (1+1) ja Waltteri Merelä (0+2) olivat perjantai-illan tehokkaimmat pelaajat.

Sport – HPK 6–1 (2–0, 2–1, 2–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Sportin kuluva viikko oli erittäin vakuuttava. Vaasalaiset napsivat alkuviikolla pisteitä Lukolta ja HIFK:lta ja päättivät viikon katkaisemalla hurjavireisen HPK:n kymmenen ottelun pisteputken 6–1-voitolla. Kotijoukkue takoi maaleja tasaiseen tahtiin vieraiden verkkoon ja kahdesti onnistunut ylivoimapelikin oli uomissaan. Olavi Vauhkonen (1+2), Valtteri Viljanen (2+0), Turo Asplund (0+2) ja Filip Riska (0+2) olivat ottelun tehohahmot. Sport ja HPK ovat nyt kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja Sport on voittanut jokaisella kerralla.


---
Julkaisija: Markus Viljanen