TPS kohtaa Jukurit, HPK tekee visiitin Poriin

3.3.2021
TPS kohtaa Jukurit, HPK tekee visiitin Poriin

TPS kohtaa Jukurit Turussa. (Kuva: Teemu Saarinen)

Keskiviikkona pelataan viiden ottelun kierros. Hurjavireinen HPK kohtaa Ässät, JYP isännöi SaiPaa, Sport haastaa HIFK:n, Tappara ja KooKoo kohtaavat Tampereella ja TPS ottaa mittaa Jukureista.

Ässät - HPK
>> Kokoonpanot

Ässien helmikuun alun hyvä vire on muisto vain, kun porilaiset ovat luisuneet viiden ottelun tappioputkeen. Ässät on sarjataulukossa vielä kymmenentenä, mutta Sport hengittää niskaan vain yhden pisteen päässä, eikä peräti yhdeksän ottelun pisteputkessa hurjasteleva HPK ole sekään enää kuin seitsemän pisteen päässä. HPK:n ylivoima on ollut viime otteluissa hurjassa iskussa, eikä Ässien alivoimapelaaminen ole vakuuttanut.

JYP - SaiPa
>> Kokoonpanot

JYPin neljän ottelun pisteputki katkesi tiistaina, kun Pelicans löylytti jyväskyläläisiä Lahdessa peräti 7–1. JYP hakee varmasti tietynlaista kasvojenpesua, kun SaiPa saapuu Jyväskylään. SaiPa on hävinnyt viisi ottelua perätysten ja varsinkin ylivoimapelissä on paljon parantamisen varaa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja JYP on napannut voiton joka kerta.

Sport - HIFK
>> Kokoonpanot

Sport aloitti viikkonsa tiistaina niukalla tappiolla Lukkoa vastaan. Vaikka häviö tulikin, oli Sportin esitys varsin sinnikäs sarjakärkeä vastaan. Vaasalaisten ylivoimapelaaminen on ollut viime otteluissa erittäin tehokasta, ja se tuotti Lukkoakin vastaan kaksi maalia. HIFK saapuu Vaasaan mukavassa kuuden ottelun voittoputkessa. Erikoistilannepelaaminen toimii kiitettävästi ja Frans Tuohimaa on torjunut maalilla varmasti.

Tappara - KooKoo
>> Kokoonpanot

Tapparan viime viikko oli haastava, kun joukkueen saldoksi jäi kaksi tappiota ja yksi jatkoaikavoitto. Maalinteko on ollut aavistuksen takkuilevaa, mutta tähän joukkue saa erittäin tärkeän avun, kun vajaan kuukauden sivussa ollut Anton Levtchi palaa kokoonpanoon. KooKoon kolmen ottelun pisteputki katkesi tiistaina, kun kouvolalaiset hävisivät Kärpille 2–3. Joukkueiden keskinäiset voitot ovat tältä kaudelta HIFK:n hyväksi 2–1.

TPS - Jukurit
>> Kokoonpanot

TPS on voittanut viimeisistä kymmenestä ottelustaan varsinaisella peliajalla vain kolme. Laskusuunnassa oleva joukkue on parhaillaan kolmen ottelun tappioputkessa. TPS on kärsinyt lukuisista avainpelaajien poissaoloista, mutta tähän tulee helpotusta keskiviikkona, kun Lauri Pajuniemi, Markus Nurmi ja Ruslan Ishakov palaavat kokoonpanoon. Jukurien vire on myös ollut laskusuunnassa, mutta jo paljon pitemmän aikaa. Jukurit on peräti yhdeksän ottelun tappioputkessa. Matkaa kymmenenteen sijaan on jo 16 pistettä ja jumbosijalla majaileva JYP väijyy enää kahden pisteen päässä.


---
Julkaisija: Markus Viljanen