Kärpät sekä HPK hakevat pisteputkilleen jatkoa

2.3.2021
Kärpät sekä HPK hakevat pisteputkilleen jatkoa

Kärpät palaa takaisin Ouluun voitokkaan vieraskiertueen jälkeen. (Kuva: Jussi Määttä)

Maaliskuu polkaistaan käyntiin neljän ottelun Liiga-kierroksella. JYP, Kärpät sekä HPK lähtevät kasvattamaan pisteputkiaan.

HPK – Ilves
>> Kokoonpanot

Kahdeksan ottelun pisteputkessa matkaava HPK hakee revanssia Ilveksestä. Vierasjoukkue katkaisi hämeenlinnalaisten voittoputken viime lauantaina jatkoajalla 2–1-lukemin. HPK:n puolustus sekä Eetu Laurikaisen torjuntatyöskentely on ollut Liigan huippua viime kierroksilla. Joukkue on päästänyt edelliseen kahdeksaan otteluun vain yhdeksän maalia. Vierasjoukkueelle kauden avausottelunsa pelaava Niko Peltola aloittaa seitsemäntenä puolustajana. Hyökkäyksestä puuttuvat kuitenkin Panu Mieho sekä pistepörssin neljäntenä oleva Eemeli Suomi.

Kärpät – KalPa
>> Kokoonpanot

Neljän ottelun vieraskiertueeltaan palaava Kärpät isännöi kahden pisteen päässä majailevaa KalPaa. Kotijoukkueen vieraskiertue päätyi neljään voittoon neljästä. Loistavan helmikuun jälkeen oululaiset ovat kiivenneet sarjataulukossa jo kolmanneksi. Toisena oleva HIFK on viisi pistettä edellä. Vierasjoukkue on pelannut myös voitokkaasti. Edellisestä viidestä ottelusta KalPa on napannut pisteitä neljästi. Kuopiolaiset ovat voittaneet kauden kaksi aiempaa keskinäistä kohtaamista maalierolla 9–2.

Lukko – Sport
>> Kokoonpanot

Liigan kärkipaikalla majaileva Lukko isännöi Sportia tiistaina. Illan kamppailu on joukkueiden toinen peräkkäinen. Illan kotijoukkue ryösti pisteet Vaasasta viime lauantaina 5–2-lukemin. Lukko on onnistunut voittamaan edellisestä viidestä ottelustaan kolme. Sportille voittoja on kertynyt yksi vähemmän tänä aikana. Vaasalaiset jahtaavat Liigan viimeistä playoffs-sijoitusta, jota miehittää Ässät. Ero kaksikon välillä on vain kaksi pistettä. Kaiken lisäksi Sport on pelannut kolme ottelua patapaitoja vähemmän. Kotijoukkue on hävinnyt vain kertaalleen Raumalla tällä kaudella. KalPa ryösti täydet kolme pistettä Lukolta marraskuussa.

Pelicans – JYP
>> Kokoonpanot

Kauden pistintä voittoputkeaan sivuava JYP matkaa Pelicansin vieraaksi Lahteen. Kotijoukkue kaatoi jyväskyläläiset helmikuun puolivälissä. Lahtelaiset saa riveihinsä kaivatun vahvistuksen, kun kapteeni Hannes Björninen palaa koronakaranteenistaan. Myös maalivahti Patrik Bartosak palaa tolppien väliin. Vierasjoukkueen riveissä pelaa Liigan helmikuun yksi kuumimmista maalitykeistä. Robert Rooba on iskenyt peräti yhdeksän maalia 11 otteluun. Illan kohtaaminen on joukkueiden kolmas tällä kaudella. Pelicans on onnistunut voittamaan jokaisen.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth