Sport vahvisti puolustustaan kanadalaispelaajalla

1.3.2021
Sport vahvisti puolustustaan kanadalaispelaajalla

Kuva: Samppa Toivonen/Apollo Photos

Vaasan Sport on solminut loppukautta koskevan sopimuksen 23-vuotiaan kanadalaispuolustaja Luke Greenin kanssa. Winnipeg Jetsin sopimuspelaaja Green saapuu Vaasaan AHL-joukkue Manitoba Moosen riveistä. Sopimukseen sisältyy optio ensi kaudesta.

Vaasan Sport on metsästänyt jo pitemmän aikaa vahvistusta puolustukseensa.

– Käymme vahvaa taistelua playoffs-paikasta ja tarvitsimme muutaman lähteneen pelaajan myötä vahvistusta puolustusosastolle. Haimme pitkään sopivaa pelaajaa, mutta tilanne markkinoilla on ollut poikkeuksellinen: syksyllä pelaajia oli tarjolla isot määrät, mutta kun sarjat Amerikassa alkoivat, loppui tarjonta kuin seinään varsinkin puolustajien osalta, sanoo Vaasan Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä seuran sivuilla.

Winnipeg varasi oikealta puolelta ampuvan Greenin vuoden 2016 draftissa kolmannella kierroksella numerolla 79. Erittäin lahjakkaan puolustajan läpilyöntiä NHL:ään on hidastanut muutamat loukkaantumiset ja pelimäärät ovat jääneet AHL:n puolella pieniksi parilla viime kaudella. Nyt mies on kunnossa ja odotukset Sportissa ovat korkealla.

– Green on lahjakas nuori pelaaja. Hän omaa hyvän liikkeen ja on taitava kiekollinen puolustaja, jonka vahvuudet ovat erityisesti hyökkäyspelaamisessa. Uskomme, että Green voi auttaa meitä pudotuspelitavoitteen saavuttamiseksi.

Greenin kolmen vuoden sopimus Winnipeg Jetsin kanssa päättyy tähän kauteen ja sopimuksessa Sportin kanssa on optio myös ensi kaudesta.

– Yksi kriteereistämme oli, että meillä on mahdollisuus kiinnittää pelaaja myös ensi kaudeksi. Vaikka kaikki katseet ovat suunnattu tähän kevääseen, rakennamme totta kai taustalla myös tulevaisuutta. Option myötä voimme loppukauden aikana seurata pelaajaa ja tehdä päätöksiä ensi kauden suhteen rauhassa, toteaa Jämsä lopuksi.


---
Julkaisija: Salttu Forsström