Lauantaina pelataan tuhti kattaus Liiga-kiekkoa

27.2.2021
Lauantaina pelataan tuhti kattaus Liiga-kiekkoa

KooKoo kohtaa Kärpät Kouvolassa. (Kuva: Jussi Määttä)

Lauantaina nähdään poikkeuksellinen seitsemän ottelun kierros. Kaksi ottelua alkaa jo klo 15.00, kaksi otteluista käynnistyy klo 17.00 ja lopun kolmen osalta kiekko tippuu jäähän klo 19.00. Lauantain Liiga-kierroksen kumppanina toimii Fristads-työvaatteet.

Jukurit - KalPa
>> Kokoonpanot

Jukurit on luisunut kahdeksan ottelun mittaiseen tappioputkeen ja välimatka kymmenennellä sijalla olevaan Ässiin on kasvanut jo 15 pisteeseen. Mikkeliläiset eivät ole tehneet viimeiseen viiteen otteluun yhtään ylivoimamaalia ja samaan aikaan alivoimapelaaminen on ollut vaatimattomalla tasolla. Kultakypärä Axel Rindellin pitkä poissaolo on näkynyt puolustuksessa. Seitsemännellä sijalla olevan KalPan viiden ottelun pisteputki katkesi perjantaina HPK:n haettua tylyn 4–0-vierasvoiton Kuopiosta. HPK-tappiota lukuun ottamatta KalPa on pystynyt kääntämään viime aikoina tiukkoja otteluita hyvin edukseen.

KooKoo - Kärpät
>> Kokoonpanot

Vain pisteen päässä kuuden parhaan joukosta vaaniva KooKoo on parantanut otteitaan ja kolmen ottelun tappioputki on vaihtunut kolmen ottelun pisteputkeen. KooKoo pelasi viimeksi perjantaina, kun Pelicans kaatui selvin 5–1-lukemin. Kärpät saa olla tarkkana kouvolalaisten kovassa vireessä olevan ylivoimapelin kanssa. Kärpillä on tähän eväät omasta takaa, sillä joukkueen alivoimapelaaminen on ollut viime aikoina hyvässä kuosissa. Helmikuu on ollut Kärpiltä loistavaa tekemistä – 13 ottelusta on kertynyt peräti 11 voittoa. Joukkueiden keskinäiset voitot ovat tällä kaudella tasan 1–1.

HPK - Ilves
>> Kokoonpanot

HPK aloitti helmikuun nihkeästi, mutta sittemmin on alkanut tapahtua. Viimeisistä seitsemästä ottelusta on kasassa huikeat 19 pistettä. Hämeenlinnalaisten vireen yksi tekijä on viime otteluiden loistava erikoistilannepelaaminen, niin yli- kuin alivoimallakin. Ilveksen vire on puolestaan hieman vaisumpi ja kuluva viikko on alkanut kahdella tappiolla. Tiistaina Ilves jäi nollille Kärppiä vastaan ja perjantaina Sport haki Hakametsästä 7–4-voiton. Lauantai avaa HPK:n ja Ilveksen "minisarjan", sillä joukkueet kohtaavat uudestaan heti tiistaina.

Tappara - SaiPa
>> Kokoonpanot

Tapparan viikko on ollut vaikea, sillä tuloksena ovat olleet tappiot niin HPK:lle kuin JYPillekin. Virettä on syytä kiristää kohti parempaa, sillä sarjataulukossa takana tulevat joukkueet hiillostavat kiihtyvällä tahdilla. SaiPa on sopinut tamperelaisille vastustajana hyvin tällä kaudella. Tappara on vienyt molemmat kohtaamiset nimiinsä, lukemin 5–2 ja 6–1. SaiPa on parhaillaan neljän ottelun tappioputkessa, mutta mistään murskatappioista ei voi puhua, sillä tappioputken maaliero on 4–9. Maalinteon tehottomuus on vaivannut jo pitemmän aikaa, eikä heikko ylivoimapelaaminen helpota tilannetta.

Ässät - HIFK
>> Kokoonpanot

Ässät saa kovan haasteen, kun viiden voiton putkessa oleva HIFK saapuu Poriin. Ville Leskisen ja Jere Sallisen kaltaisten taitopelaajien tehokas pelivire on näkynyt myös HIFK:n ylivoimapelissä, joka on ollut viime viikkoina todella kovassa iskussa. Jos on HIFK hyvässä vireessä, samaa ei voi sanoa Ässistä. Ässät on hävinnyt neljä ottelua perätysten ja viimeisen neljän ottelun maaliero on karu 7–16. Porilaiset pelasivat viimeksi perjantaina, eikä esitys vakuuttanut, kun sarjajumbo JYP makusteli 5–2-voiton. Patapaitojen tähdet Nicolai Meyer, Sebastian Wännström ja Jakob Stenqvist takovat pisteitä ottelusta toiseen, mutta muilta ketjuilta ei tule juurikaan apua maalinteossa.

Sport - Lukko
>> Kokoonpanot

Sport ja Lukko pelaavat lauantaina vastakkain vasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Jatkossa joukkueet tulevat toisilleen tutummiksi, sillä seuraavien vajaan kolmen viikon aikana on luvassa yhteensä neljä kohtaamista. Sport on ollut tasaisen hyvässä vireessä ja viimeisistä viidestä ottelusta on kolme voittoa. Kymmenennellä sijalla oleva Ässät on enää yhden pisteen vaasalaisia edellä. Lukon sarjajohto on kaventumaan päin, kun raumalaiset ovat pelanneet neljä edellistä otteluaan ilman varsinaisen peliajan voittoa. Tämän viikon kahdessa ottelussaan Lukko on tehnyt vain yhden maalin.

TPS - JYP
>> Kokoonpanot

TPS:n hyökkääjäosastolla on yhä useita poissaoloja, kun Markus Nurmi, Lauri Pajuniemi ja Ruslan Ishakov ovat sivussa. Myös Joel Janatuinen oli sivussa kolmen ottelun verran, mutta teki paluun perjantain ottelussa. Tilanne on kuitenkin nostanut esiin uusia onnistujia, kuten 19-vuotiaan Aarne Intosen, joka on tehnyt tämän viikon kolmessa ottelussa kaksi ylivoimamaalia. Sarjajumbo JYP ehti hävitä varsinaisella peliajalla kuusi ottelua perätysten, kunnes tuo putki katkesi tiistaina jatkoaikatappiolla TPS:lle. Tämän jälkeen tuloksina ovat olleet keskiviikon 3–2-voitto Tapparasta ja perjantain 5–2-voitto Ässiä vastaan, joten JYPin suunta on hiljalleen parempaan päin. TPS on vienyt joukkueiden kauden kohtaamiset nimiinsä voitoin 3–0.


---
Julkaisija: Markus Viljanen