Kuuden vierasvoiton lauantaikierros

27.2.2021
Kuuden vierasvoiton lauantaikierros

Lukko tulitti viisi maalia Sportin verkkoon. (Kuva: Samppa Toivonen)

Liigassa tahkottiin lauantaina muhkea seitsemän ottelun kierros. Otteluista peräti kuusi päättyi vierasjoukkueen voittoon ja Tappara oli ainoa, joka pystyi kotihallissaan voiton nappaamaan.

Jukurit – KalPa 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Jukurit hävisi jo yhdeksännen kerran putkeen, kun KalPa haki Mikkelistä tyylipuhtaan 3–0-voiton. Tällä viikolla SaiPasta KalPaan siirtynyt Matej Tomek torjui nollapelissään 20 kertaa. Ottelun tehokkain pelaaja, KalPa-puolustaja Kim Nousiainen (1+1), jatkoi vahvoja otteitaan. Nousiainen on tehnyt helmikuun yhdeksään otteluun pisteet 2+6. KalPa pelasi kuluvalla viikolla neljästi ja nappasi mukavat kolme voittoa.

KooKoo – Kärpät 2–3 (0–0, 1–1, 1–2)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Kärpät otti viikon neljännen voittonsa, kun KooKoo kaatui Kouvolassa 3–2. Ottelussa nähtiin useita erikoistilanneonnistumisia, kun KooKoo onnistui ylivoimalla kahdesti ja Kärpät kerran. Kotijoukkueen tehokkaimpina häärivät Christian Thomas (1+1) ja Ahti Oksanen (0+2). Kärpiltä kaksi pistettä merkkauttivat Shaun Heshka (0+2) ja Tuukka Tieksola (0+2). Tappio katkaisi KooKoon kolmen ottelun pisteputken.

HPK – Ilves 1–2 JA (1–0, 0–0, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

HPK:n neljän ottelun voittoputki katkesi Ilveksen hakiessa dramaattisen jatkoaikavoiton Hämeenlinnasta. HPK siirtyi ottelussa johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen Santtu Hakasen kauden kolmannella maalilla. Ilves tuli tasoihin päätöserän puolivälissä Aleksi Elorinteen osumalla. Voittajaa haettiin lopulta jatkoajan turvin, jossa Matias Maccelli laukoi Ilveksen voittoon vain viisi sekuntia ennen jatkoajan loppua. Jatkoaikamaalin syöttänyt Elorinne (1+1) oli ottelun tehokkain pelaaja. Viikon kahdella tappiolla aloittanut Ilves sai näin maukkaan päätöksen viikolle.

Tappara – SaiPa 2–1 JA (0–0, 1–1, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Tappara päätti tappiollisesti alkaneen viikkonsa jatkoaikavoittoon SaiPaa vastaan. Maalittoman avauserän jälkeen vierasjoukkue avasi maalihanat, kun Jaakko Lantta iski kauden kuudennen maalinsa. Tappara kuitenkin tasoitti vain viisi minuuttia myöhemmin Charles Bertrandin onnistuessa maalinteossa. Varsinainen peliaika ei tarjonnut enempää maaleja, joten joukkueet siirtyivät jatkoajalle tasalukemista. Matias Mäntykiven koukkausjäähy kostautui SaiPalle, kun Maksim Matushkin teki ylivoimalla Tapparan voittomaalin ajassa 61.14. SaiPalle tappio oli jo viides peräkkäinen.

Ässät – HIFK 3–4 JA (1–1, 1–1, 1–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ässät ja HIFK tahkosivat Porissa tasaisen taiston, jossa maaleja tehtailtiin puolin ja toisin, eikä varsinainen peliaika riittänyt voittajan löytymiseksi. Ratkaisu syntyi lopulta ajassa 64.14, kun tehokasta helmikuuta pelaava Ville Leskinen vei maalillaan HIFK:n jo kuudenteen peräkkäiseen voittoon. Ässät on kadottanut hyvän vireensä täysin ja tappio oli joukkueelle jo viides putkeen. Leskinen (1+2) oli ottelun tehopelaaja. Myös Teemu Tallberg (1+1) ja Alex Broadhurst (0+2) olivat tehokkaita.

Sport – Lukko 2–5 (0–0, 0–3, 2–2)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Sport ja Lukko etenivät avauserässä vielä tasaisissa 0–0-lukemissa, mutta Lukko pisti kovemman vaihteen silmään toisessa erässä. Vierasjoukkue takoi reilussa vartissa kolme maalia ja lähti päätöserään tukevassa johdossa. Toni Koivisto lisäsi kolmannen erän alkupuolella Lukon johdon jo 4–0:aan. Sport aloitti kirinsä ja teki kaksi ylivoimamaalia lyhyen ajan sisään, mutta tasoihin asti vaasalaiset eivät silti enää ehtineet. Viimeistään Anrei Hakulisen tyhjiin tekemä 2–5-maali sinetöi Lukon voiton. Mika Partanen (1+1), Sebastian Stålberg (1+1) ja Jesse Paukku (0+2) vastasivat kotijoukkueen tehoista. Thomas Gregoire (0+2) ja Julius Mattila (0+2) olivat vierasjoukkueen pistenikkarit.

TPS – JYP 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

JYP ei turhaa Turussa aikaillut, vaan siirtyi Jerry Turkulaisen kauden 11. maalilla johtoon ajassa 07.15. Samuel Valkeejärvi lisäsi vieraiden johdon kahteen maaliin ajassa 28.36. Hannu Kuru nosti kotijoukkueen toiveita kaventamalla alivoimalla vain kaksi minuuttia Valkeejärven osuman jälkeen. Tilanne pysyi muuttumattomana pitkään, kunnes Ossi Louhivaara vei kauden toisella maalillaan JYPin kahden maalin johtoon seitsemän minuuttia ennen loppua. JYP myös piti johtonsa loppuun asti ja otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa. TPS:lle tappio oli puolestaan kolmas putkeen.


---
Julkaisija: Markus Viljanen