HPK:n pisteputki kasvoi jo seitsemän ottelun mittaiseksi - Eetu Laurikaiselle toinen nollapeli peräkkäin

26.2.2021
HPK:n pisteputki kasvoi jo seitsemän ottelun mittaiseksi - Eetu Laurikaiselle toinen nollapeli peräkkäin

HPK:n pisteputki on jo seitsemän ottelun mittainen. (Kuva: Pekka Rautiainen)

HPK venytti pisteputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Eetu Laurikainen pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä HPK:n maalilla.

JYP – Ässät 2–5 (3-0, 2-0, 0-2)
>>Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP voitti toisen peräkkäisen ottelunsa, kun se murjoi Ässät perjantaina. Kotijoukkue karkasi ottelussa peräti viiden maalin johtoon ottelun puoliväliin mennessä. Jokaisen jyväskyläläisten maalin teki eri pelaaja. Mikko Salmio, Samuel Valkeejärvi, Ossi Louhivaara, Severi Lahtinen sekä Robert Rooba vastasivat kotijoukkueen osumista. Porilaisten maalinsuulla aloittanut Linus Söderström vaihdettiin pois ensimmäisellä erätauolla. Vierasjoukkue kaunisteli lukemia viimeisessä erässä Ty Rattien sekä Nicolai Meyerin osumilla.

KalPa – HPK 0–4 (0-1, 0-1, 0-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK jatkoi loistavia otteitaan, kun se nollasin KalPan Kuopiossa. Vierasjoukkueen pisteputki venyi jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Valtteri Puustinen jatkoi maalitehtailuaan ensimmäisessä erässä. Osuma syntyi ylivoimalla. Santtu Hakanen lisäsi hämeenlinnalaisten johtoa ottelun puolivälissä. HPK:n kaksi viimeistä osumaa syntyi ottelun kolmannessa erässä. Maaleista vastasivat Elmeri Elonen sekä Joonas Monto. Eetu Laurikainen torjui toisen peräkkäisen nollapelinsä pysäyttäessään kaikki 26 kiekkoa.

Lukko – TPS 2–1 VL (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko kaatoi TPS:n perjantain kärkikamppailussa. Vähämaalisessa ottelussa ratkaisua jouduttiin odottamaan voittolaukauskilpailuun asti. Kotijoukkue aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä puolustaja Robin Pressin maalilla. Maaliin merkittiin syöttäjiksi Daniel Audette sekä Sebastian Repo. Vierasjoukkue tasoitti ottelun toisessa erässä Johan Ivarssonin osumalla. Maalin syöttänyt Josh Kestner siirtyi pisteensä myötä Liigan-pistepörssin kärkipaikalle. Ottelussa ei lisämaaleja nähty, joten ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskilpailussa. Kuuden laukojan jälkeen Pavol Skalicky taituroi kotijoukkueelle lisäpisteen. Molemmat maalivahdit pelasivat loistavasti. Lassi Lehtinen torjui yhteensä 33 laukausta. Andrei Karejev nappasi puolestaan 30 torjuntaa.

Pelicans – KooKoo 1–5 (0-0, 0-1, 1-4)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo palasi voittokantaan tyylikkäästi, kun se voitti Pelicansin 5–1. Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen kouvolalaiset siirtyivät johtoon alivoimalla Toni Suurosen maalilla. Tulvaportit aukesivat kunnolla kolmannessa erässä, kun molemmat joukkueet iskivät yhteensä viisi maalia. Vierasjoukkue karkasi kolmen maalin johtoon Erik Karlssonin sekä Vilmos Gallón osumilla. Elias Vilén kavensi lukemia, mutta tämän lähemmäs voittoa kotijoukkue ei päässyt. Karlsson sekä Ahti Oksanen viimeistelivät lukemat viimeisen viidentoista minuutin aikana. Voiton myötä KooKoo nousi Ilveksen yli sarjataulukossa kahdeksanneksi.

SaiPa - Kärpät 1–2 VL (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät jatkoi vahvoja otteitaan, kun se kaatoi SaiPan voittomaalikilpailussa. Kotijoukkue aloitti kuitenkin maalinteon vajaan kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Emil Erholtz vei lappeenrantalaiset johtoon. Kärppien tasoitusta odoteltiin puoli tuntia. Aatu Räty iski tasoituksen ajassa 37.14. Justus Antunen sekä Niklas Westerholm pitivät maalinsa puhtaina loppuottelun, joten ratkaisua haettiin voittolaukauskilpailusta. Useasti lisäpisteen tällä kaudella Kärpille ratkonut Juhamatti Aaltonen ratkaisi vierasjoukkueen voiton kolmannella yrityksellä. Jokainen Kärppien laukojista sai kiekon verkon perukoille.

Ilves – Sport 4–7 (1-3, 2-1, 1-3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport katkaisi tappioputkensa perjantaina, kun se kaatoi Ilveksen kierroksen maali-iloittelussa. Ensimmäiseen erään mahtui peräti neljä maalia. Vierasjoukkue vastasi kolmesta osumasta. Toinen erä merkittiin Ilvekselle maalein 2–1. Kolmannessa erässä nähtiin jälleen ilotulituksia. Viimeisen kahdeksan minuutin aikana nähtiin ottelun viimeiset neljä maalia. Ilveksen toisen erän loppukiri kuivui lopulta kasaan Sportin kolmannen erän salamamaalien ansiosta. Vierasjoukkueen illan pistekuningas oli Juho Liuksiala (1+2). Ilvekseltä kolmen pisteen kerhoon pääsi Matias Maccelli (1+2). Voitolla Sport on enää pisteen päässä suorasta playoffs-paikasta. Ilves putosi puolestaan sarjataulukossa yhdeksänneksi.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth