HPK yrittää jatkaa pisteputkeaan KalPan vieraana

26.2.2021
HPK yrittää jatkaa pisteputkeaan KalPan vieraana

HPK on napannut pisteitä kuudesta peräkkäisestä ottelusta. (Kuva: Pekka Rautiainen)

HPK yrittää jatkaa pisteputkeaan KalPan kustannuksella. Maalipörssin kärkinimet kohtaavat Jyväskylässä.

JYP - Ässät
>> Kokoonpanot

Pitkän tappioputkensa keskiviikkona katkaissut JYP isännöi kolmen ottelun tappioputkessa olevaa Ässiä. Kotijoukkueen viime kierrosten ehdoton valopilkku on ollut huimassa maalivireessä oleva Robert Rooba. 27-vuotias iski Tapparaa vastaan maalin ja siirtyi samalla maalipörssin toiseksi. Maalipörssin ykkönen pelaa vastakkaisessa joukkueessa. Sebastian Wännström on iskenyt tällä kaudella jo huimat 25 maalia. Vierasjoukkue on kiinni viimeisessä playoffs-paikassa neljän pisteen turvin. Kymmenettä sijaa jahtaava Sport on kuitenkin pelannut kolme ottelua patapaitoja vähemmän. Kauden aiemmat keskinäiset ottelut ovat päättyneet kahdesti Ässien voittoon. JYP vei mukanaan kolme pistettä 20.1.

KalPa – HPK
>> Kokoonpanot

Kauden parhaassa vireessään oleva HPK matkustaa Kuopioon KalPan vieraaksi. Kuuden ottelun pisteputkessa pelaava hämeenlinnalaisjoukkue taipui KalPalle voittolaukauskilpailussa reilu viikko takaperin. Tämän ottelun jälkeen kuopiolaiset ovat voittaneet seuraavasta neljästä ottelusta kolme. Vieraat ovat puolestaan voittaneet kaikki kolme otteluaan. Sarjataulukossa kuudentena majaileva KalPa yrittää erottautua todella tiiviistä keskikastista. Yhdeksäntenä oleva KooKoo on vain neljän pisteen päässä. Joukkueiden kultakypäriä kantavat HPK:n puolelta Petri Kontiola ja KalPalta Kai Kantola.

Lukko – TPS
>> Kokoonpanot

Sarjakärki Lukko kohtaa sarjataulukon kolmantena olevan TPS:n. Molemmat joukkueet tulevat otteluun tappio vyöllään. Lukko jäi nollille vasta toista kertaa tällä kaudella, kun se hävisi HIFK:lle Helsingissä. TPS taipui puolestaan Kärpille Turussa. Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa sitten lokakuun. Molemmat joukkueet voittivat yhden ottelun. Voittoputkensa jälkeen vierasjoukkue on pelannut ailahtelevasti. Kolmen ottelun tappioputkensa jälkeen turkulaiset ovat kuitenkin palanneet voittojen tielle. Lukko on puolestaan voittanut edellisestä viidestä kamppailustaan kolme.

Pelicans – KooKoo
>> Kokoonpanot

Jo viidettä kertaa toisensa tällä kaudella kohtaavat Pelicans sekä KooKoo ottavat yhteen perjantaina Lahdessa. Molemmat joukkueet ovat pienessä suvantovaiheessa. Pelicans katkaisi tappioputkensa viikko sitten ja on onnistunut sen jälkeen voittamaan kaksi ottelua. KooKoon kuntopuntari näyttää karumpaa lukemaa. Edellisestä viidestä ottelusta mukaan on tarttunut vain yksi voitto. Joukkueet majailevat sarjataulukossa sijoilla neljä ja yhdeksän. Piste-ero joukkueiden välillä on kuitenkin vain viisi pistettä. Kauden neljästä aiemmasta kamppailusta molemmat joukkueet ovat voittaneet kaksi.

SaiPa - Kärpät
>> Kokoonpanot

Suorasta playoffs-paikasta kamppaileva Kärpät vierailee Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Vierasjoukkue pelaa kauden parasta jääkiekkoaan. Joukkue on hävinnyt vain kerran edellisestä 11 ottelusta. SaiPa on puolestaan kolmen ottelun tappioputkessa. Joukkueet ovat kohdanneet jo kahdesti helmikuussa. Oululaiset ovat voittaneet molemmat ottelut, mutta SaiPa vei kauden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä lokakuussa. Kotijoukkueen puolustaja David Bernhardt siirtyi loppukauden lainasopimuksella HIFK:n riveihin. Kärpiltä sivussa on Cody Kunyk, Mika Pyörälä sekä Shaun Heska.

Ilves – Sport
>> Kokoonpanot

Ilves kohtaa Sportin jo viidettä kertaa tällä kaudella. Molemmat joukkueet ovat saalistaneet kaksi voittoa nimiinsä. Sport jahtaa raivokkaasti viimeistä playoffs-paikkaa, mutta viime kierrosten tulokset eivät ole vierasjoukkuetta miellyttäneet. Voittoputken jälkeen saldona on kaksi peräkkäistä tappiota. Vuodenvaihteen jälkeen ailahtelevasti pelannut Ilves on valahtanut sarjataulukossa kahdeksanneksi. Joukkueen edellinen ottelu päättyi tappioon Kärppiä vastaan. Voitolla tamperelaiset voisivat kuitenkin nousta sarjataulukossa neljänneksi.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth