Matej Tomek siirtyy SaiPasta KalPaan

25.2.2021
Matej Tomek siirtyy SaiPasta KalPaan

Matej Tomek pelasi alkukauden SaiPassa. (Kuva: Juuso Pellava)

KalPa on tehnyt loppukauden lainasopimuksen maalivahti Matej Tomekin kanssa. Slovakialaisvahti pelasi alkukauden SaiPan riveissä.

Tomek pelasi SaiPassa 14 Liiga-ottelua torjuntaprosentin ollessa 89,91 ja päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,51 maalia.

- Aloimme etsimään maalivahtia heti, kun tiesimme Kilpeläisen valitettavasta loukkaantumisesta. Hieno juttu, että löydettiin kovatasoinen korvaaja vielä markkinoilta. Matej oli paras saatavilla oleva vaihtoehto, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo seuran sivuilla.

- Odotetaan innolla, että Matej pääsee Kuopioon ja pääsee mukaan joukkueeseen. Otteluruuhkaan tarvitaan leveyttä maalivahtiosastolle, joten hän on enemmän kuin tervetullut, Laine päättää.

Tomekilla olisi ollut optio SaiPan kanssa myös ensi kaudesta, mutta lappeenrantalaisseura päätti olla käyttämättä option.

Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Jussi Markkasen mukaan ratkaisu oli SaiPalle taloudellisesti hyvä ja mahdollistaa joukkueen vahvistamisen.

- Emme käyttäneet Matej'n tulevan kauden optiota ja KalPa etsi maalivahtia. Matej saa tässä hyvän mahdollisuuden ja me pääsemme katsomaan tulevaisuuteen, Markkanen kommentoi SaiPan sivuilla.


---
Julkaisija: Salttu Forsström