HPK jatkoi pisteputkeaan - HIFK päätti vieraskiertueensa tappioitta

23.2.2021
HPK jatkoi pisteputkeaan - HIFK päätti vieraskiertueensa tappioitta

Eetu Laurikainen pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä. (Kuva: Pekka Rautiainen)

HPK venytti pisteputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi. HIFK päätti vieraskiertueensa voitokkaasti.

HPK – Tappara 3–0 (0-0, 2-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK venytti pisteputkensa kuuden ottelun mittaiseksi, kun se nollasi Tapparan tiistaina. Kotijoukkueen viime kamppailuiden erinomainen puolustuspeli sai hienon palkinnon tänään, kun maalivahti Eetu Laurikainen torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä. 28-vuotias torjui peräti 35 kertaa. Myös HPK:n ykköstykit tekivät tehtävänsä. Pistepörssissä toisena majaileva Petri Kontiola kirjasi tililleen kaksi syöttöpistettä. Valtteri Puustinen iski ottelussa kaksi täysosumaa ja syötti avausmaalin. Voiton myötä kotijoukkue nousi Jukurien yli sarjataulukossa sijalle 13.

Ilves – Kärpät 0–1 (0-0, 0-1, 0-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilveksen ja Kärppien kahden viikon ''ottelusarja'' päättyi oululaisten hyväksi 3–1. Vain yhdelle pelaajalle merkittiin illan ottelussa piste. Cody Kunykin toisen erän osuma paljastui kolmen pisteen arvoiseksi. Maaliin ei merkitty syöttäjiä. Molemmat maalivahdit loistivat kamppailussa. Justus Annunen pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä. Eetu Mäkiniemi päästi taakseen yhden maalin, mutta torjui 24 laukausta. Ilvekselle siunaantui loistopaikka ottelun loppuhetkillä, kun joukkue pääsi pelaamaan kolme ja puoli minuuttia ylivoimaa Tuukka Tieksolan saadessa ottelurangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Vierasjoukkueen alivoima kuitenkin pysäytti koko Liigan parhaan ylivoiman.

Jukurit – Pelicans 4–5 JA (0-1, 3-2, 1-1, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicans palasi voittokantaan tiistaina, kun se kaatoi Jukurit jatkoajalla. Lahtelaiset saivat paljon puuttuvia palasia takaisin kokoonpanoonsa ja se tuotti tulosta. HIFK:sta lainalle Lahteen tullut Niklas Nordgren avasi heti pistetilinsä alustamalla kaksi vierasjoukkueen osumaa. Voiton takuumiehinä olivat kuitenkin Vilénin veljekset. Isoveli Elias iski ottelun ensimmäisen sekä viimeisen maalin. Veljesparin nuorempi Topias vastasi kotijoukkueen kolmannesta maalista. Jukurit oli häviöllä ottelussa peräti kolmesti, mutta joukkue kampesi itsensä tasoihin joka kerta. Vierasjoukkueen kahden maalin johto toisessa erässä kääntyi tasatilanteeksi vajaassa kolmessa minuutissa. Jukurien maaleista vastasivat Liiga-uransa avausmaalin iskenyt Markus Oden, Samuli Piipponen, Joachim Rodin sekä Teemu Pulkkinen.

JYP – TPS 3–4 JA (0-1, 2-2, 1-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS kaivoi JYPin kuoppaa syvemmäksi tiistaina, kun se voitti Jyväskylässä jatkoajalla. Kotijoukkueen tappioputki on jo kymmenen ottelun mittainen. Hurrikaanipaidat eivät kuitenkaan kaatuneet ilman taistelua. Vierasjoukkueen avausmaalin iski Liiga-uransa ensimmäisen täysosuman laukonut Aarne Intonen. JYP tasoitti ottelun toisen erän alussa Jarkko Immosen maalilla. TPS vastasi ottelun kahdesta seuraavasta osumasta. JYP taisteli itsensä vielä tasoihin kolmannen erän lopussa. Tasoitusmaalista vastasi huimassa maalivireessä oleva Robert Rooba. Rooba otti kuitenkin kohtalokkaan jäähyn jatkoajalla. Josh Kestner kiitti ja laukoi TPS:n voittoon. Piste oli Kestnerille illan kolmas. TPS karkasi neljän pisteen päähän neljäntenä majailevasta Pelicansista. Ero toisena olevaan HIFK:n pysyi samana.

KooKoo – HIFK 2–3 VL (2-1, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK nappasi kauden toisen voittonsa KooKoosta. Samalla helsinkiläiset päättivät neljän ottelun vieraskiertueensa täydellisesti: neljä voittoa neljästä. KooKoo aloitti ottelun kuitenkin terävämmin. Kotijoukkue karkasi kahden maalin karkumatkalle jo vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen. Osumista vastasivat Liiga-uransa avausmaalin iskenyt Nikita Aleksandrov sekä Ahti Oksanen. Vierasjoukkueen kapteeni Jere Sallinen kavensi lukemia vain muutama minuutti Oksasen maalin jälkeen. Sebastian Dyk tasoitti lukemat toisessa erässä. Varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Ylivoimastaan huolimatta KooKoo ei saanut kiekkoa ohi Frans Tuohimaan. Voittolaukauskilpailussa päärooliin nousi kaksi maalia tehnyt Henrik Borgström. Voiton myötä HIFK piti sijoituksensa sarjataulukossa.

Sport – KalPa 2–3 (1-2, 1-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa ryösti kaikki kolme pistettä mukaansa Vaasasta aivan ottelun loppuhetkillä. Ottelu oli jo matkalla jatkoajalle, kunnes kaksi maalia ja yhteensä kolme pistettä tiistai-iltana tehnyt Balázs Sebok pommitti vierasjoukkueen voittomaalin ohi Niko Hovisen. Sebok vastasi myös vierasjoukkueen toisesta osumasta vajaan 15 minuutin pelin jälkeen. KalPan avausmaalin iski Lasse Lappalainen. Kotijoukkue kampesi itsensä kuitenkin tasoihin. Roope Talaja aloitti maalinteon vain 20 sekuntia Sebokin osuman jälkeen. Valtteri Viljanen tasoitti lukemat ylivoimalla. KalPa joutui vaihtamaan maalivahtia kun peliä oli jäljellä vajaat 12 minuuttia Samu Perhosen loukkaannuttua. Henrik Tikkanen torjui kuitenkin kaikki kuusi Sportin laukausta.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth