Sakari Salminen sopimukseen Ässien kanssa

21.2.2021
Sakari Salminen sopimukseen Ässien kanssa

Ässiin tulee lisää hyökkäysvoimaa. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Ässät kertoo verkkosivuillaan tehneensä kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen, 32, kanssa.

Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Viime kaudella Salminen pelasi Ruotsin pääsarja SHL:ssä 45 ottelua tehoin 8+16 =24. Urallaan Salminen on pelannut 188 KHL-ottelua ja hyökkääjällä on kokemusta myös Sveitsin ja Ruotsin pääsarjoista.

Maajoukkueessa Ässien kasvatti on pelannut yhdet MM-kisat sekä yhdet olympialaiset (Sotshi vuonna 2014), joissa Suomi saavutti pronssia.

– Ässien joukkuetta on rakennettu tällä kaudella poikkeuksellisella strategialla huomioiden pandemian tuomat olosuhteet ja vaikutukset talouteen. Toisaalta olemme pyrkineet rakentamaan mahdollisimman kilpailukykyisen ja kiinteän ryhmän, jonka tavoitteena on pelata mahdollisimman pitkälle kevääseen, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula toteaa porilaisten verkkosivuilla.

– Sakari Salmisen liittyminen joukkueeseen on koko organisaatiolle iso juttu. Keskustelimme Sakarin ja Ari-Pekka Selinin kanssa avoimesti tilanteestamme ja sen pohjalta löytyi yhteisymmärrys paluun aikataulusta, harjoittelusta, roolista nykyisessä joukkueessa sekä ensi kaudesta. Kaikki tietävät, että Sakari on laatupelaaja, mutta lähdemme hänen kanssaan liikkeelle maltilla ja nykyisen joukkueen roolitus huomioiden, Kerttula painottaa.

Salminen on harjoitellut Ässien Fysioteamin kanssa viikon ja liittyy joukkueen vahvuuteen maanantaina. Harjoittelu tulee tähtäämään siihen, että Salminen nähdään otteluissa maaliskuun alkupuolella.

– Talouskysymykset eivät olleet tämän kauden osalta se juttu, vaan puhtaasti tarjolla oleva rooli ja hänen sitoutumisensa siihen. Salminen on erittäin motivoitunut palaamaan kasvattajaseurassaan ja auttamaan Ässiä omalla panoksellaan, Kerttula kommentoi.


---
Julkaisija: Jukka Malm