Kärppien voittoputki katkesi Ilvestä vastaan - Lukko sekä KalPa vastasivat lauantain ilotulituksesta

20.2.2021
Kärppien voittoputki katkesi Ilvestä vastaan - Lukko sekä KalPa vastasivat lauantain ilotulituksesta

Lukko palasi voittokantaan lauantaina. (Kuva: Elmeri Elo)

Lauantain kierrokselta ei maaleja puuttunut. Kärppien pitkä voittoputki tuli päätökseen Ilvestä vastaan.

Ässät - TPS 1–3 (0-1, 1-0, 0-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa lauantaina Porissa, kun se kaatoi Ässät. Kaksikon tiukka vääntö kääntyi lopulta vierasjoukkueelle erikoistilanteen turvin. TPS siirtyi johtoon aivan ensimmäisen erän lopussa Ruben Rafkinin osumalla. Jakob Stenqvist toi kotijoukkueen tasoihin ottelun puolivälissä. Lukemat pysyivät samana aina ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle asti. TPS:n ensimmäiseen osumaan syöttöpisteen saanut Henrik Larsson pommitti vierasjoukkueen johtoon ylivoimalla. Osuma oli ruotsalaiselle alkuden ensimmäinen. Lauri Pajuniemi viimeisteli lukemat tyhjään maaliin.


JYP – HIFK 4–5 (3-2, 1-1, 0-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK lisäsi JYPin tuskaa, kun se venytti kotijoukkueen tappioputken jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Jyväskyläläisten tappioputki on seurahistorian pisin. Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen sisälsi peräti neljä maalia. Robert Rooba iski kaksi osumaa, Jarkko Immonen kertaalleen. Alex Broadhurst kavensi lukemia kahteen otteeseen ensimmäisessä erässä. Erätauolle mentiin lukemissa 3–2. JYP karkasi jo kolmatta kertaa ottelussa kahden maalin johtoon toisen erän alussa, mutta tämän jälkeen HIFK otti ottelutapahtumat haltuunsa. Vierasjoukkue iski varsinaisella peliajalla vielä kolmesti ja ryösti kaikki sarjapisteet mukaansa.

Kärpät Ilves 1–2 (0-0, 1-2, 0-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves katkaisi Kärppien kahdeksan ottelun voittoputken lauantai-iltana. Joukkueet kohtasivat toista kertaa peräkkäisinä iltoina ja yhteensä kolmatta kertaa kahteen viikkoon. Kaikki ottelun osumat iskettiin noin viiden minuutin sisällä toisistaan toisessa erässä. Vierasjoukkue meni johtoon Panu Miehon osumalla ylivoimalla. Reilu neljä minuuttia myöhemmin ja Kärpät tasoittivat Ludwig Byströmin iskiessä kiekon verkkoon. Tästä 30 sekuntia ja jälleen maalilamppu syttyi. Tällä kertaa osumasta vastasi Ville Meskanen. 35 torjutaa ottanut Eetu Mäkiniemi oli Ilveksen voiton takuumies. Joukkueet kohtaavat heti tiistaina Hakametsässä.

KooKoo – Sport 3–1 (0-0, 2-1, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo palasi takaisin voittokantaan ja katkaisi samalla Sportin voittoputken lauantaina. Vierasjoukkue meni kuitenkin ensimmäiseksi johtoon maalittoman ensimmäisen erän jälkeen. Roope Talaja vei vaasalaiset johtoon heti toisen erän alussa. Vierasjoukkue vastasi tähän vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin. Vilmós Gallo tasoitti ottelun ja Joni Tuulola iski kotijoukkueen voittomaalin erän lopussa. KooKoo viimeisteli lukemat kuusi sekuntia ennen päätössummeria. Voiton johdosta kotijoukkue nousi sarjataulukossa seitsemänneksi.

Lukko – KalPa 6–5 JA (1-1, 4-2, 0-2, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sarjakärki Lukko sekä KalPa tarjosivat lauantai-illan maali-iloittelut. Kotijoukkue karkasi toisessa erässä parhaimmillaan kolmen maalin johtoon, mutta KalPa taisteli itsensä tasoihin. Ottelun hahmoksi muodostui neljä syöttöpistettä antanut Robin Press. KalPalta kolmen pisteen kerhoon pääsi Miska Humaloja (1+2) sekä Jesse Graham (0+3). Ottelun ratkaisi jatkoajalla vain 40 sekunnin pelin jälkeen Eetu Koivistoinen. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. KalPan tuore vahvistus Jeremy Bracco saalisti myös Liiga-uransa avauspisteen joukkueen 5–4-maalissa.

SaiPa – HPK 1–2 (1-1, 0-1, 0-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK jatkoi voittokulkuaan sen kaataessa SaiPan lauantaina. Samalla hämeenlinnalaisten pisteputki venyi jo viiden ottelun mittaiseksi. Molemmat joukkueet iskivät maalin ensimmäisessä erässä. Osumia erotti vain vajaa minuutti. Valtteri Puustinen vei vierasjoukkueen johtoon ajassa 6:20. Micke Saari tasoitti lukemat 52 sekuntia myöhemmin. Ottelun viimeinen osuma syntyi toisessa erässä Miro Ruokosen lavasta. SaiPa ei pystynyt ohittamaan kiristään huolimatta HPK-vahti Eetu Laurikaista enää kertaakaan. Toisessa päässä torjuntavastuussa ollut Matej Tomek torjui yhteensä kymmenen laukausta.

Tappara – Jukurit 3–0 (1-0, 0-0, 2-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara tasoitti kauden keskinäiset voitot Jukurien kanssa, kun se kaatoi mikkeliläiset lauantaina. Kotijoukkue iski jokaisen osumansa erikoistilanteen aikana. Tapparan kaksi ensimmäistä syntyi ylivoimalla Kristian Tanuksen sekä Charles Bertrandin lavoista. Toiseen maaliin syöttöpisteen saalistanut Kristian Kuusela iski loppulukemat alivoimalla Jukuri-maalin ammottaessa tyhjillään. Kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut Christian Heljanko pysäytti yhteensä 25 kiekkoa.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth