KalPa jätti TPS:n nollille, Kärpät jatkoi voittoputkeaan

19.2.2021
KalPa jätti TPS:n nollille, Kärpät jatkoi voittoputkeaan

Eero Kilpeläinen torjui KalPan maalilla jo kauden viidennen nollapelinsä. (Kuva: Teemu Saarinen)

TPS jäi toisessa ottelussa perätysten ilman maalia, Kärpät otti jo kahdeksannen peräkkäisen voiton ja Tappara kaatoi sarjakärki Lukon Hakametsässä. Lue raportista perjantain kierroksen tiivistelmä.

HPK – Ässät 4–1 (1–0, 2–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

HPK venytti pisteputkensa neljän ottelun mittaiseksi ottamalla vakuuttavan 4–1-kotivoiton Ässiä vastaan. Samalla katkesi Ässien viiden ottelun pisteputki. Kotijoukkueen maalintekijöinä kunnostautuivat kahdesti osunut Juuso Ikonen, Markus Nenonen ja Liiga-uransa avausmaalin tehnyt Miska Ronkainen. Ässien ainokaisesta vastasi Sebastian Wännström, jolle maali oli jo kauden 24:s.

Jukurit – Sport 1–4 (0–2, 0–0, 1–2)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Sport nappasi kolmannen voittonsa putkeen, kun Jukurit jäi vaasalaisten jalkoihin Mikkelissä 4–1-lukemin. Sportin kolmosketju Jesse Paukku (1+1) – Jonne Virtanen (0+2) – Sebastian Stålberg (1+2) oli ottelun ehdotonta parhaimmistoa. Jukurien maalista vastannut Henri Nikkanen pääsi pisteille jo viidennessä ottelussa peräkkäin. Sport on päästänyt voittoputkensa aikana vain kaksi maalia. Jukureille häviö oli jo kuudes putkeen.

Kärpät – Ilves 4–3 JA (3–2, 0–0, 0–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Kärpät ja Ilves aloittivat Oulussa vauhdikkaasti ja avauserään tehtiin peräti viisi maalia, Kärppien tehdessä yhden vierasjoukkuetta enemmän. Maalitahti rauhoittui avauserän jälkeen ja seuraava maali nähtiin vasta ajassa 54.29, kun Eemeli Suomi tasoitti ottelun 3–3:een. Ottelun ratkaisu syntyi lopulta jatkoajalla, jossa Aleksi Mustonen iski ottelun toisen maalinsa. Mustonen on äitynyt hyvään vireeseen ja helmikuussa on syntynyt jo viisi maalia. Ottelun tehokkain pelaaja ei kuitenkaan ollut Mustonen, vaan pisteet 1+2 tehnyt puolustaja Mikko Niemelä. Kärppien voittoputki on nyt jo kahdeksan ottelun pituinen.

Pelicans – HIFK 0–4 (0–1, 0–3, 0–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Pelicans ei päässyt torstaisen JYP-ottelun tasolle, vaan HIFK haki Lahdesta varsin tylyn 4–0-vierasvoiton. HIFK:n ilmiliekeissä ollut ylivoima viimeisteli kolme maalia, joista kaksi teki Juha Jääskä. Viime otteluissa tehokkaasti pelannut Ville Leskinen (0+3) toimi Pelicansia vastaan syöttelijän roolissa. Pisteet 1+1 tehnyt Jere Sallinen katkaisi 11 ottelun maalittoman putkensa. Frans Tuohimaa torjui HIFK:n maalilla kauden neljännen nollapelinsä.

Tappara – Lukko 3–1 (1–0, 2–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Tappara oli pyyhkinyt mielestään keskiviikon 0–2-tappion Ässille ja oli Lukkoa vastaan paljon tehokkaampi. Viime viikkoina hyvään vireeseen päässyt Patrik Virta (1+1) oli ottelun tehokkain pelaaja. Lukon ainoan maalin teki Anrei Hakulinen, joka on nyt kolmen ottelun maaliputkessa. Lukon maalilla torjunut Lassi Lehtinen päästi ensimmäistä kertaa yli kaksi maalia sitten marraskuun lopun. Tappio katkaisi Lukon kahdeksan ottelun pisteputken.

TPS – KalPa 0–2 (0–1, 0–1, 0–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

TPS hävisi kolmannen ottelun perätysten ja jäi samalla ilman maalia toisessa ottelussa putkeen, kun KalPa haki Turusta maukkaan vierasvoiton. Vierasjoukkueen maaleista vastasivat maalin edustalta kauden 15. maalinsa laukonut Kai Kantola sekä läpiajosta onnistunut puolustaja Kim Nousiainen. Eero Kilpeläinen torjui kauden viidennessä nollapelissään muikeat 33 kertaa. KalPalle voitto oli viikon toinen.


---
Julkaisija: Markus Viljanen