Pelicans ja Lukko kohtaavat kärkikamppailussa

26.1.2021
Pelicans ja Lukko kohtaavat kärkikamppailussa

Lukko on sarjataulukon kärjessä. (Kuva: Jussi Määttä)

Tiistain kierroksen kohokohtana nähdään Pelicansin ja Lukon kärkikamppailu. Lukko on sarjataulukon kärjessä, mutta Pelicans väijyy vain kolmen pisteen päässä. Illan muissa otteluissa kohtaavat HPK ja Kärpät sekä SaiPa ja Ässät.

HPK - Kärpät
>> Kokoonpanot

HPK katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa 16. tammikuuta Ilvestä vastaan. Helpottava voitto ei ole kuitenkaan muuttanut joukkueen suuntaa ja voittoisaa ottelua on seurannut kolmen tappion putki. HPK pelasi viimeksi lauantaina, jolloin tuloksena oli jatkoaikatappio Jukureita vastaan, vaikka hämeenlinnalaiset ehtivät johtaa ottelua jo 3–1. Kärpät on usean sijan HPK:ta ylempänä sarjataulukossa, mutta ei oululaistenkaan pelivire paras mahdollinen ole. Kärpät on tehnyt viimeiseen viiteen otteluun vain neljä maalia, eikä tammikuun aikana ole muutenkaan kasassa kuin kaksi niukkaa voittoa. Joukkueiden erikoistilannepelaamisessa on varsin iso ero. HPK takoo maaleja ylivoimalla, mutta alivoimapeli köhii pahasti – Kärpillä tilastot ovat juuri päinvastaiset.

Pelicans - Lukko
>> Kokoonpanot

Pelicans on voittanut tammikuun kuudesta ottelustaan viisi. Vahva vire on nostanut joukkueen sarjataulukossa jo toiseksi. Ylivoimapeli on ollut timanttisessa iskussa jo pitemmän aikaa, mutta jää nähtäväksi, miten se tuottaa maaleja jatkossa, kun Liigan pistepörssiä dominoinut Ryan Lasch siirtyi Pelicansin riveistä Sveitsiin. Sarjataulukon kärjessä keikkuva Lukko on ollut viime viikkoina yhtä kovassa vireessä kuin Pelicans. Viimeiset viisi ottelua ovat tuottaneet neljä voittoa vakuuttavalla maalierolla 14–2, ylivoimapeli on kunnossa ja alivoimaprosenttikin on tammikuun ajalta peräti 94,74%.

SaiPa - Ässät
>> Kokoonpanot

SaiPa rakensi vuoden vaihteessa kolmen ottelun voittoputken, joka on sittemmin vaihtunut neljään peräkkäiseen tappioon. SaiPa pelasi viime viikolla kolmesti – tuloksena nolla pistettä maalieron ollessa 4–12. Lappeenrantalaiset ovat saaneet viime otteluissaan rutkasti ylivoimamahdollisuuksia, mutta ylivoimapelaaminen on ollut vaisua. Ässät on voittanut viimeisistä viidestä ottelustaan kaksi. Esitykset ovat ailahdelleet, eikä voittoputkia ole päässyt viime aikoina syntymään. Ässät pelasi viimeksi viime viikon keskiviikkona, jolloin JYP oli porilaisia parempi 4–3. Ruotsalaispuolustaja Jakob Stenqvist on kovassa iskussa. Tammikuun viisi ottelua ovat tuottaneet pisteet 1+6.


---
Julkaisija: Markus Viljanen