Hurjavireinen Pelicans saa SaiPan vieraakseen, Kärpät haastaa TPS:n

22.1.2021
Hurjavireinen Pelicans saa SaiPan vieraakseen, Kärpät haastaa TPS:n

Pelicans takoo maaleja hurjalla tahdilla. (Kuva: Tomi Natri)

Perjantain kierros pitää sisällään neljä ottelua. JYP koettaa horjuttaa KalPaa, maalinteon kanssa tuskaileva Kärpät haastaa TPS:n, KooKoo hakee jatkoa voittoputkelleen kohtaamalla Jukurit ja hurjalla tahdilla maaleja tehtaileva Pelicans saa vieraakseen SaiPan.

JYP - KalPa
>> Kokoonpanot

JYPin ja KalPan kaudet ovat edenneet eri tahtiin. JYP on voittanut viimeisistä kymmenestä ottelustaan vain kaksi ja joukkue on sarjataulukossa toiseksi viimeisellä sijalla. Kolmen ottelun pisteputkessa oleva KalPa on puolestaan sarjataulukossa mukavasti kuudentena. Joukkueita yhdistävä tekijä on heikko erikoistilannepelaaminen, sillä kumpainenkaan ei loista yli- tai alivoimalla. JYP ja KalPa kohtaavat toista kertaa tällä kaudella – ensimmäisen ottelun vei lokakuussa nimiinsä KalPa 3–0-lukemin.

Kärpät - TPS
>> Kokoonpanot

Kestomenestyjä Kärppien kausi ei ole sujunut ruusuisesti. Vasta yhdeksännellä sijalla olevat oululaiset ovat kärsineet jo pitkään maalinteko-ongelmista, mikä on näkynyt suoraan voittosarakkeessa. Kärpät on voittanut viimeisistä viidestä ottelustaan vain yhden, eikä joukkue ole kyennyt tekemään näissä otteluissa kuin kolme maalia. TPS on Kärppiä yhden sijan ylempänä, eikä joukkueiden ero ole kuin kolme pistettä. Kaksi edellistä otteluaan voittanut TPS on ollut viime aikoina kuitenkin hyvässä vireessä, sillä turkulaiset ovat jääneet viimeiseen kymmeneen otteluun vain kertaalleen ilman pisteitä.

KooKoo - Jukurit
>> Kokoonpanot

KooKoo on neljän ottelun voittoputkessa ja pisteputkikin on venähtänyt jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Ylivoimapelaaminen on ollut kovassa iskussa ja Victor Brattström on ollut maalillaan erittäin vakuuttava. Jukurien hyvä vire on vaihtunut neljän ottelun tappioputkeksi. Jukurit on tehnyt tappioputkensa aikana vain neljä maalia ja samalla omiin on uponnut peräti 17. Samaan aikaan niin yli- kuin alivoimapelikin tökkii, joten voittojen ottaminen on ollut erittäin haastavaa. KooKoo ja Jukurit ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti ja molemmilla kerroilla KooKoo voitti 4–1-lukemin.

Pelicans - SaiPa
>> Kokoonpanot

Pelicans on hävinnyt viimeisen kahden kuukauden aikana vain kerran varsinaisella peliajalla. Tämä tappio tuli juurikin perjantain vastustaja SaiPaa vastaan 9. tammikuuta. Lahtelaiset takovat hurjalla tahdilla maaleja vastustajien verkkoon ja varsinkin viime otteluissa, sillä edellisten kolmen ottelun maaliero on hurja 17–5. Liigan pistepörssiä johtava Ryan Lasch on tehnyt tammikuun viidessä ottelussa huikeat pisteet 5+7. SaiPa on voittanut viimeisistä viidestä ottelustaan kolme, mutta viimeiset kaksi ottelua ovat päättyneet tappioihin – kumpikin Tapparaa vastaan. Lappeenrantalaisten erikoistilannepelaaminen on ollut pahasti hakoteillä, joten kehityskohteet on helppo osoittaa.


---
Julkaisija: Markus Viljanen