Ässät otti jo kauden neljännen voittonsa Sportia vastaan

19.1.2021
Ässät otti jo kauden neljännen voittonsa Sportia vastaan

Ässät haki vakuuttavan voiton Vaasasta. (Kuva: Samppa Toivonen)

KalPa haki Oulusta selvän 4–1-vierasvoiton, KooKoo venytti pisteputkeaan voittamalla HPK:n, Ässät voitti Sportin jo neljännen kerran kuluvalla kaudella ja Tappara takoi kuusi maalia JYPin verkkoon.

Kärpät – KalPa 1–4 (1–2, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

KalPa ja Kärpät kohtasivat edellisen kerran lokakuussa, jolloin KalPa vei voiton selvin lukemin. Sama teema jatkui myös tällä kertaa KalPan hakiessa Oulusta vakuuttavan 4–1-voiton. Laukaisukartta oli varsin tasainen, mutta maalinteon tehokkuudessa KalPa oli selvästi kotijoukkuetta edellä. KalPan ykkösketju Juuso Könönen (1+1) - Balázs Sebok (0+2) - Kai Kantola (1+1) esiintyi ottelussa edukseen. Kärppien ainokaisesta vastasi Aatu Räty, jolle maali oli kauden kolmas.

KooKoo – HPK 4–1 (1–0, 1–0, 2–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

KooKoo aloitti vahvasti, kun Toni Suuronen vei joukkueensa johtoon jo kahden minuutin pelin jälkeen. Ottelun seuraava osuma nähtiin vasta ajassa 36.56 Vilmos Gallón vietyä kotijoukkueen kahden maalin johtoon kauden kymmenennellä osumallaan. HPK kavensi Petri Kontiolan ylivoimamaalilla päätöserän puolivälissä, mutta kotijoukkueen Christian Thomas kuittasi nopeasti, niin ikään ylivoimalla. Oskari Manninen osui vielä kertaalleen, viimeistellen loppulukemiksi 4–1. KooKoo venytti pisteputkensa seitsemän ottelun mittaiseksi.

Sport – Ässät 1–4 (1–1, 0–1, 0–2)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Niin koti- kuin vierasjoukkueella oli hyvät maalipaikkansa avauserässä, mutta kumpikaan ei napannut sen kummempaa etua toiseen erään lähdettässä, vaan lukemat olivat 20-minuuttisen jälkeen 1–1. Ässät siirtyi toisen erän loppupuolella johtoon, kun tuore puolustajahankinta Joe Morrow tälläsi kiekon vastustamattomasti ohi Niko Hovisen. Morrow jatkoi tehokasta debyyttiotteluaan osumalla uudestaan heti päätöserän alussa. Sport ei saanut kunnollista kiriä aikaiseksi ja Nicolai Meyer päätti vaasalaisten pyristelyn tekemällä illan toisen osumansa tyhjään maaliin. Ässät ja Sport kohtasivat jo neljättä kertaa tällä kaudella ja Ässät nappasi neljännen voittonsa.

Tappara – JYP 6–1 (3–0, 1–1, 2–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

JYP saapui vieraaksi Hakametsään, eikä Tappara antanut juuri armoa, vaan aloitti ottelun hurjalla tahdilla. Valtteri Kemiläinen ja Charles Bertrand tykittivät pikavauhtia maalin mieheen ja tulostaulu näytti 2–0 jo ajassa 02.09. Teemu Suhonen lisäsi erän lopulla lukemiksi 3–0. Santtu Kinnunen vei kauden avausmaalillaan Tapparan jo neljän maalin johtoon toisen erän alussa. JYP sai kavennuksensa, kun Jarkko Immonen viimeisteli kauden kuudennen maalinsa. Tappara osui vielä kahdesti, kun Ben Blood ja Kasper Simontaival iskivät kauden avausosumansa. Simontaival juhlisti samalla uransa ensimmäistä maalia Liigassa. Kristian Kuusela (0+3) ja Anton Levtchi (0+3) olivat ottelun tehokkaimmat pelaajat. Tappio oli JYPille jo yhdeksäs viimeiseen kymmeneen otteluun.


---
Julkaisija: Markus Viljanen