KalPa päätti HIFK:n voittoputken, HPK katkaisi tappiokierteensä

16.1.2021
KalPa päätti HIFK:n voittoputken, HPK katkaisi tappiokierteensä

KalPa katkaisi HIFK:n voittoputken. (Kuva: Juuso Pellava)

KalPa päätti HIFK:n neljän ottelun voittoputken hakemalla maistuvan vierasvoiton. HPK kaatoi Ilveksen jatkoajalla ja päätti samalla kahdeksan ottelun tappioputkensa. Pelicansin vahva vire jatkui, kun lahtelaisryhmä tykitti kuusi maalia Jukureita vastaan.

HIFK – KalPa 3–5 (1–1, 2–3, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

HIFK aloitti aggressiivisesti ja vei avauserän laukaukset nimiinsä 25–12, mutta maalit menivät kuitenkin tasan 1–1, kun kotijoukkueelta Elis Hede ja KalPalta Alexander Ruuttu osuivat maalipuiden väliin. Toisessa erässä pelin hallinta tasoittui, mutta KalPa nakutti yhden maalin HIFK:ta enemmän ja päätöserään lähdettiin kuopiolaisten 4–3-johdossa. HIFK painosti päätöserässä vimmatun lailla ja laukoi peräti 24 kertaa KalPan seitsemää vastaan, mutta tasoitusmaali jäi syntymättä. KalPan kapteeni Tommi Jokinen laukaisi jännityksen tekemällä 3–5-lukemat tyhjiin. Maali oli Jokiselle kauden ensimmäinen.

Ilves – HPK 4–5 JA (0–1, 3–2, 1–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

HPK esitti Ilvestä vastaan näyttävän loppukirin ja katkaisi viimein kahdeksan ottelun tappioputkensa. Ensimmäiset kaksi erää tarjosivat tukuittain maaleja ja joukkueet etenivät päätöserään kutkuttavista 3–3-lukemista. Ilves siirtyi Joona Ikosen maalilla 4–3-johtoon ajassa 49.25 ja lisääkin oli tarjolla vajaat viisi minuuttia ennen loppua. Antti Saarela sai läpiajosta ujutettua kiekon maaliin asti, mutta osuma hylättiin. Tilanteesta seurasi rangaistuslaukaus, jossa Ilves-kapteeni Eemeli Suomen yritys jäi torsoksi. HPK käytti tilaisuutensa, otti lopussa maalivahdin pois ja nousi tasoihin 10 sekuntia ennen päätössummeria, kun HPK-paitaan juuri siirtynyt Arto Laatikainen tykitti kiekon siniviivalta maaliin. Voittoa juhli lopulta HPK, kun Jere Innala katkaisi pitkän maalittoman putkensa viimeistelemällä maalin ajassa 63.32. Elmeri Eronen (0+3) ja Petri Kontiola (0+3) herkuttelivat syöttöpisteillä.

Pelicans – Jukurit 6–3 (1–1, 2–0, 3–2)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Pelicans nappasi viikon toisen voittonsa Jukurien vierailtua Lahdessa. Pelicans johti ottelun puolivälissä jo 3–1, mutta Jukurit nousi päätöserän alkupuolella tasoihin Jesper Piitulaisen tehtyä kaksi maalia muutaman minuutin sisään. Kotijoukkueen kärsivällisyys kuitenkin riitti ja joukkueen tehoketjun Rudolf Cerveny viimeisteli kaksi osumaa Liigan pistepörssiä johtavan Ryan Laschin napsiessa syöttöpisteet nimiinsä. Waltteri Merelä iski vielä loppulukemat tyhjään maaliin, tehden samalla illan toisen osumansa. Myös Iikka Kangasniemi (1+2) oli huippuiskussa.


---
Julkaisija: Markus Viljanen