Sport hakee jatkoa voittoputkelleen Pelicansin vieraana

14.1.2021
Sport hakee jatkoa voittoputkelleen Pelicansin vieraana

Pelicansin ja Sportin kohtaaminen on yksi torstain otteluista. (Kuva: Tomi Natri)

Torstain kierroksella Kärpät ja Lukko pelaavat Oulussa keskiviikon tapaan, HIFK isännöi Ässiä, Sport hakee jatkoa voittoputkelleen kohtaamalla Pelicansin ja Tappara saa vieraakseen kolmen ottelun voittoputkessa liitävän SaiPan.

Kärpät - Lukko
>> Kokoonpanot

Kärpät ja Lukko pelaavat vastakkain toistamiseen kahden päivän sisään ja peräti kolmatta kertaa viimeisen viikon aikana. Viime viikon perjantaina pelatun ottelun Lukko voitti 3–0, mutta kuluvan viikon keskiviikon ottelu päättyi puolestaan Kärppien 2–1-voittoon. Keskiviikon kohtaamisessa tehokkaimpina häärivät Shaun Heshka (0+2) ja Radek Koblizek (1+1). Lukko on sarjataulukon kärjessä, Kärpät on puolestaan viidentenä.

HIFK - Ässät
>> Kokoonpanot

Kolmen ottelun voittoputkessa etenevä HIFK on ollut hyvässä iskussa. Voittoja on tullut viime aikoina hyvin, vaikka ylivoimapeli on ollut erittäin tehotonta. HIFK on onnistunut tekemään ylivoimamaalin viimeksi 20. marraskuuta Tapparaa vastaan. HIFK:ssa viimeksi kaudella 2015–16 pelannut puolustaja Yohann Auvitu tekee torstaina paluun helsinkiläisten paitaan. Ässät on voittanut viimeisistä viidestä ottelustaan kolme. Edellisen kerran porilaiset pelasivat viime viikon lauantaina, jolloin Kärpät kaatui 3–0. HIFK ja Ässät kohtasivat viimeksi lokakuun puolivälissä, jolloin HIFK oli parempi lukemin 4–3.

Pelicans - Sport
>> Kokoonpanot

Sarjataulukossa kolmantena oleva Pelicans on voittanut viimeisistä kymmenestä ottelustaan peräti kahdeksan. Tuoreimmassa ottelussa tosin tuli tappio, kun SaiPa oli viime viikon lauantaina lahtelaisia parempi 4–2. Pelicansin vahvuus on ollut koko kauden ajan ylivoimapeli, mikä on pysynyt tehokkaana myös viime aikoina. Myös Sport on vahvassa iskussa, sillä meneillään on neljän ottelun voittoputki. Marraskuun loppupuolella joukkueeseen liittynyt Michael Keränen on ollut tehokas lisä Sportin hyökkäysosastoon. Keränen on tehnyt pelaamissaan kahdeksassa ottelussa pisteet 5+2.

Tappara - SaiPa
>> Kokoonpanot

Kolme edellistä otteluaan hävinnyt Tappara on valahtanut sarjataulukossa jo 11. sijalle. Puolustuspään pelaaminen on ollut varsin heikkoa, mistä osoituksena muun muassa viimeiseen viiteen otteluun päästetyt 18 maalia. Luottopuolustaja Valtteri Kemiläisen loukkaantuminen on tamperelaisten harmina, mutta samaan aikaan Blake Parlett pelaa kauden avausottelunsa. SaiPan viime viikkojen pirteät otteet ovat kohentaneet sijoitusta sarjataulukossa. Kolme edellistä otteluaan voittaneella SaiPalla on kuuden parhaan joukkoon matkaa kuusi pistettä ja ero viimeisenä olevaan HPK:hon on venähtänyt 13 pisteen suuruiseksi. Tappara ja SaiPa pelaavat vastakkain ensimmäistä kertaa tällä kaudella.


---
Julkaisija: Markus Viljanen