HIFK nollasi Jukurit, Sport jatkoi voittoputkeaan

12.1.2021
HIFK nollasi Jukurit, Sport jatkoi voittoputkeaan

Niilo Halonen torjui nollapelin Jukureita vastaan. (Kuva: Petri Saarelainen)

Tiistain kierroksella nähtiin kaksi ottelua. HIFK jätti Jukurit maaleitta Mikkelissä Niilo Halosen torjuttua kaikki kotijoukkueen laukaukset. Illan toisessa kamppailussa Sport otti neljännen peräkkäisen voittonsa, kun KalPa kaatui lukemin 4–2.

Jukurit – HIFK 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

HIFK nappasi kolmannen peräkkäisen voiton jättämällä Jukurit nollille. Ottelussa ei juuri tilastomerkintöjä nähty, sillä kumpikin joukkue otti vain yhden jäähyn, eikä maalejakaan nähty kuin kaksi. Avausmaalista vastasi ensimmäisen erän lopulla HIFK:n 22-vuotias puolustaja Tobias Winberg, jolle osuma oli Liiga-uran ensimmäinen. Seuraava maali odotti itseään aina päätösminuutille asti, kunnes Anton Lundell siirsi kiekon tyhjään maaliin ajassa 59.09. Sami Rajaniemi torjui kotijoukkueen maalilla 24 kertaa, HIFK:n Niilo Halonen otti uransa ensimmäisessä nollapelissä 17 koppia. Tappio katkaisi Jukurien kolmen ottelun pisteputken.

KalPa – Sport 2–4 (1–2, 0–1, 1–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Sport otti jo neljännen voiton putkeen kaatamalla KalPan Kuopiossa lukemin 4–2. Illan kohtaamisen avauserä alkoi varsin vauhdikkaasti. Jäähyjä piisasi, maaleja syntyi kolmin kappalein ja yksi rangaistuslaukauskin nähtiin, jossa Sportin Janne Keränen tosin epäonnistui. Pelitilannemaalissa Keränen sen sijaan onnistui, kuten sukunimikaimansa Michael Keränenkin. KalPan avauserän maalista vastasi Alexander Ruuttu. Sport siirtyi kahden maalin johtoon toisen erän loppupuolella Filip Riskan kauden avausmaalilla. KalPa kavensi vielä Aapeli Räsäsen maalilla, mutta Sebastian Stålberg viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin ja varmisti kolmen pisteen voiton vierasjoukkueelle.


---
Julkaisija: Markus Viljanen