Brandon Yip ja Pontus Netterberg Jukureihin

9.1.2021
Brandon Yip ja Pontus Netterberg Jukureihin

Kuva: Petri Saarelainen

Jukurit vahvistaa hyökkäysosastoaan kahdella kokeneella pelaajalla, kun Brandon Yip ja Pontus Netterberg ovat tehneet mikkeliläisjoukkueen kanssa loppukauden mittaiset sopimukset.

35-vuotias Yip omaa laajan kokemuksen, sillä hän on pelannut yhteensä 174 ottelua NHL:ssä ja 160 ottelua KHL:ssä. Kokemusta löytyy myös AHL:stä sekä Saksan DEL-liigasta. NHL:ssä Yip on pelannut Colorado Avalanchessa, Nashville Predatorsissa sekä Phoenix Coyotesissa pistein 29+27=56. Kolme edelliskautta hän pelasi KHL:ssä Kunlun Red Starsissa toimien myös kahden kauden ajan joukkueen kapteenina. KHL:ssä hän merkkautti pisteikseen 45+40=85.

- Saamme koppiin pelaajan, joka on nähnyt maailmaa, pelannut maailman kovimmissa sarjoissa ja peleissä, tehnyt niissä tulosta, ollut oman joukkueensa kapteeni ja tehokkain pelaaja. Hän on selkeä tulosyksikön mies, jolta odotetaan tehoja ja hän tietää sen itsekin, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kertoo Jukurien sivuilla.

Yip on pitänyt kuntoaan yllä viime viikkoon asti NHL-pelaajien kanssa Bostonissa. Hakkarainen uskoo kanadalais-kiinalaispelaajan sopeutuvan nopeasti Liigan poikkeuksellisen tiiviiseen pelirytmiin.

- Brandon on tottunut pelaamaan kovia ottelumääriä ja myös matkustamaan paljon, joten siitä ei varmasti tule ongelmaa.

Yip odottaa innolla siirtymistä Liiga-kaukaloihin ja toivoo pystyvänsä auttamaan Jukureita.

- Jukurit on nuori joukkue, joka taistelee tällä hetkellä sijoituksista pudotuspeliviivan tuntumassa. Olen iloinen, että saan mahdollisuuden tehdä parhaani auttaakseni joukkuetta saavuttamaan ensimmäistä kertaa seuran historiassa pudotuspelipaikan.

Netterberg on pelannut viisi edelliskautta SHL:ssä Växjö Lakersin, Malmö Redhawksin ja IK Oskarshamnin joukkueissa. 28-vuotias Netterberg voitti Växjön kanssa Ruotsin mestaruuden kauden 2017-18 päätteeksi. Hänellä on tilillään yhteensä 223 ottelua SHL:ssä pistein 32+36=68. Tällä kaudella hän pelasi Tanskan liigassa Herning Blue Foxissa.

Hakkaraisella on kovat odotukset myös Netterbergin suuntaan.

- Pontus on pelannut jo pitkään laadukkaassa sarjassa ja menestyneissä joukkueissa, ja tehnyt niissä tulosta. Pelaajalla on kova ja hyvä laukaus, jota odotamme hänen myös käyttävän.

Netterberg on myös iloinen uudesta haasteesta.

- Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Olen pelannut monien suomalaispelaajien kanssa, jotka ovat kertoneet paljon hyvää Liigan tasosta.

Jukureihin loppuvuodesta lainalle tullut Vitali Abramov ei sen sijaan jatka enää joukkueessa.


---
Julkaisija: Salttu Forsström