Anttoni Honka uskoo JYPin parantavan – ”Välillä pelaamme todella hyvää kiekkoa”

31.12.2020
Anttoni Honka uskoo JYPin parantavan – ”Välillä pelaamme todella hyvää kiekkoa”

Anttoni Honka uskoo JYPin pystyvän raapimaan vielä voittoja. (Kuva: Jiri Halttunen)

JYP lähti vuodenvaihteen tauolle Liigan sijalta 14, mutta puolustaja Anttoni Hongan mukaan joukkueella on edellytykset parempaan. Honka uskoo JYPin parantavan vielä kauden vanhettua.

JYPin kausi on ollut haastava. Alkukaudesta joukkue esitti vielä lupaavia otteita voitettuaan seitsemästä ensimmäisestä pelistään neljä. Sen jälkeen seuraavasta 14 pelistä tuli kuitenkin vain kaksi voittoa.

- Vähän kaksijakoiset tunnelmat kaudesta. Pelit ovat menneet suoraan sanoen heikosti emmekä ole pystyneet pelaamaan sillä tasolla mitä tuolla joukkueella pitäisi. Toisaalta pitää miettiä mikä tämä maailmantilanne on tällä hetkellä ja olla iloinen, että ylipäänsä pääsemme pelaamaan, Honka laittaa asioita tärkeysjärjestykseen.

Hongan mukaan joukkueella on edellytyksiä huomattavasti parempaan.

- Meillä on ollut vähän ailahtelevaa. Välillä pelaamme todella hyvää kiekkoa. Meillä on nuoria ja uusia pelaajia, joille kausi on ensimmäinen Liigassa, niin se rutiini kasvaa koko ajan, jo neljättä kauttaan Liigassa pelaava 20-vuotias nuorukainen miettii.

Koronapandemia on iskenyt seuroihin ja myös JYPissä on ollut muun muassa yt-neuvotteluja.

- Kyllähän se vaikuttaa, kun ympärillä on paljon muutakin. Niitä asioita pääsee kuitenkin kaukaloon karkuun ja siellä sitten yrittää nauttia joka hetkestä.

Loppukauden osalta Hongalla on selvät toiveet.

- Ihan ensimmäinen toive, että pystyisimme pelaamaan normaalisti eikä taukoja tulisi enempää. Se on se ensimmäinen asia. Toinen on sitten se, että joukkueena pystyisimme parantamaan peliämme ja kaapimaan voittaja. Oma peli kehittyy siinä sitten samalla ja toivottavasti pystyn sitä kautta auttamaan joukkuetta entistä enemmän.

JYPin pelit jatkuvat perjantaina 8.1., kun se kohtaa vieraskentällä HIFK:n.


---
Julkaisija: Salttu Forsström