Anttoni Honka tuntee vahvuutensa – ”Se mitä minulta odotetaan”

22.12.2020
Anttoni Honka tuntee vahvuutensa – ”Se mitä minulta odotetaan”

Anttoni Honka pitää JYPin tilastokärkeä useassa eri kategoriassa. (Kuva: Tomi Vastamäki)

JYPin Anttoni Honka pitää joukkueensa ykköspaikkaa useissa eri tilastokategorioissa. 20-vuotias puolustaja löytää pelistään kuitenkin vielä kehitettävää.

Wisehockeyn datan mukaan Honka on pitänyt JYPin joukkueessa kiekkoa hallussaan eniten (26,17 minuuttia) ja hän on joukkueensa ykkösnimi myös kiekonhallintaprosenteissa (8,6), kiekonhallintamatkassa (7132m), syöttöjen määrässä (436), syöttöetenemässä (5626m), syöttöetenemässä hyökkäyssuuntaan (2707m) ja kaksinkamppailujen voittoprosenteissa (56,2).

Hongan mukaan tilastot antavat selkeää kuvaa hänen omista pelillisistä vahvuuksistaan.

- Kiekollinen pelaaminen on se mitä minulta odotetaan joukkueessa, ja se minkä koen suurimmaksi vahvuudekseni ja miksi olen ylipäänsä Liigaan päässyt. On kiva kuulla, että kaksinkamppailuissa olen pärjännyt noin hyvin, Honka kertoo kuullessaan tilastofaktat.

Honka ei arastele kiekollista roolia, vaan se tulee hänelle luontaisesti.

- Tiedän mitkä vahvuuteni ovat ja niitä haluaa käyttää ja olla tekemisissä kiekon kanssa, etteivät ne taidot unohdu.

Vahvuuksien lisäksi Hongalla on tarkka kuva siitä missä hänen kehityskohteensa ovat.

- Puolustuspelaamisessa on ollut aina kehitettävää. Sitä kehitetään, että saisi sellaista luotettavuutta jokaiseen vaihtoon.

JYPin kausi on ollut haastava, sillä tauolle lähdettäessä se oli sarjassa sijalla 14. Honka ei ole täysin tyytyväinen myöskään omaan kauteensa.

- Aika ailahtelevaa on ollut. Välillä pelaa kauden parhaita pelejä, mutta sitten saattaa tulla joku virhe. Olen kuitenkin saanut koko ajan kehitettyä omaa pelaamistani ja kaikkia osa-alueita, arvioi Honka.

Honka on myös NHL-seura Carolina Hurricanesin varaus viime vuodelta. Siirto taalajäille ei ole kuitenkaan vielä ajankohtainen, vaikka keskusteluyhteys rapakon taakse löytyykin.

- Ei ole vielä ollut mitään ja tässä tulee Jyväskylässä vielä pelattua. Kyllä sieltä kuitenkin viestiä tulee aika usein ja kyselevät kuulumisia ja miten pelit menevät. Joskus he laittavat videoita, että mitä haluaisivat minun kehittää. Aika paljon juttelemme ja on hieno huomata, että heitä kiinnostaa, paljastaa Honka.

JYP palaa kaukaloon sunnuntaina 27.12., kun se matkustaa Ouluun Kärppien vieraaksi.


---
Julkaisija: Salttu Forsström